Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde ‘Girişimcilik’ Semineri

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde ‘Girişimcilik’ Semineri

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Sürekli Eğitim Merkezi tarafından ‘Kariyer Günlerinde Büyük Buluşma’ konulu seminer düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde MÜSİAD Erzurum Şubesi eski Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Akademik ve İdari Personel ile Öğrencilere ‘Girişimcilik’ hakkında bilgi verildi.

Nezehat Çeçen Konferans salonunda gerçekleşen seminerde Dr. Hüseyin Bekmez, öğrencilere mezun olduktan sonra nasıl iş kurabilecekleri, vizyonlarını nasıl geliştirebileceklerini anlattı.

Değişen akademik eğitim ve sayısı her geçen gün artan üniversitelerle birlikte artık üçüncü kuşak üniversitelerin moda olduğunu söyleyen Bekmez, üniversitelerin teknoloji üretmesi, kullanması; teoride kalan bilgiyi pratiğe dökmesi ve girişimcilik ile ilgili konulara öncelik vermesi gerektiğini söyledi.

Girişimcinin tek amacı para kazanmak değildir diyen Bekmez, şöyle devam etti: “Girişimcinin hedefi, topluma faydalı olmak ve yeni şeyler üretmektir. Yani girişimcilik, eski köye yeni adet getirmektir. Özellikle günümüzde girişimcilik de demokratik bir hal kazanmıştır. Eskiden zengin olmak için zengin bir aileden gelmek gerekirken, şimdi sıfırdan başlayıp iyi bir girişimci olabilirsiniz.”

‘Girişimci olunur mu doğulur mu’ konusu ile ilgili farklı düşünceler olduğunu vurgulayan Bekmez, doğuştan gelen yeteneklerin zamanla geliştirilebileceğini, çevresel faktörlerin de eklenmesi ile iyi bir girişimci olunabileceğini ifade etti.

MÜSİAD’ın internet adresinden, katılımcıların girişimciliğe uygun olup olmadıklarını öğrenebilecekleri testler olduğunu söyleyen Bekmez, “İş bulmak için değil, iş kurmak için kendinizi programlayın ve girişimcilik ruhunuzu geliştirmek için başka ülkeleri, şehirleri gezin, hayal edin.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler