Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde Mavi Marmara ve Özgür Kudüs konferansı foto

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde Mavi Marmara ve Özgür Kudüs konferansı foto

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde "Mavi Marmara ve Özgür Kudüs" konferansı düzenlendi.

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda Katre Kulübü üyesi öğrencilerin düzenlediği konferansa akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Ağrı İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Derneği Başkanı Kerem Engin, Mavi Marmara'nın küresel bir vicdan hareketi olduğunu söyledi.

Hedef ve idealleri büyük olmayan insanların yaşantıya dair katkılarının da büyük olamayacağını kaydeden Engin, "İnsanoğlu iki kutupludur. Ya Habil kutbunu ya da Kabil kutbunu tercih etmek durumunda kalmıştır. Mavi Marmara da yeryüzünde Habil'in torunları ile Kabil'in torunları arasında devam eden durumun örneklerinden bir tanesidir." diye konuştu.

Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz ise Mavi Marmara'nın insanlık hareketi olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Mavi Marmara insani bir harekettir. Zor durumda olan Filistinli kardeşlerimize dünyanın çeşitli ırk ve din mensuplarının ortak hareket etmesiyle yüreklerini ortaya koyarak maddi ve manevi desteğin simgesidir. Manevi değeri büyük olan Mavi Marmara, uluslararası sularda yapılan Siyonist saldırılarına uğramasıyla birçok kardeşimiz şehit oldu. Ancak insanların yüreklerini, sevgilerini taşıyan Mavi Marmara, yapılan saldırıyla Siyonistlerin böylesine güzel bir düşünceyi yok etme çalışmalarının aksine dünyada yankı uyandırmıştır. Bu hareket sayesinde Filistin dünya tarafından tanınan bir devlet haline gelmiştir."

Program konukların, katılımcıların yönelttiği soruların cevaplandırması ile sona erdi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler