Ağrı İl Müftülüğü'nden kutlu doğum etkinliği 2015

Ağrı İl Müftülüğü'nden kutlu doğum etkinliği 2015

Ağrı İl Müftülüğü tarafından “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından, Ağrı Kültür ve Kongre Binası konferans salonunda “Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz katıldı.

Programa ayrıca Ağrı Valisi Musa Işın ile diğer bürokrat ve STK temsilcileri de iştirak ettiler.

Hafız Yunus Adem Bağar’ın Kuran-ı Kerim  tilavetiyle başlayan programda 2015 Yılı Kutlu Doğum Sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından, Ağrı Müftüsü İbrahim Gemici açılış konuşması yaptı.

Konuşmasında Hz Muhammed’in (sav) iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Gemici, “ Hz. Peygamberi anlama ve hayata yansıtma haftasıdır bu hafta. Bizler Elhamdülillah çok şanslıyız. Liderimiz ve tek önderimiz Hz Muhammed (sav)’dir. 21. asır Müslümanları olarak onu anlatıyoruz fakat anlamak da gerekmektedir. Bugün İslam dünyası O’nu hakiki manada anlasaydı günümüz Müslüman’ı ve İslam dünyası bu sıkıntılı durumda olmayacaktı.” dedi.

“Hz Peygamberi örnek alan Ahmed-i Xani’nin torunlarıyız”

Daha sonra bir konuşma yapan Ağrı Valisi Musa Işın, “ Kıymetli hemşerilerim sizi böyle kenetlenmiş gördükçe daha çok seviniyorum. Size hizmet aşkımı daha da artırıyorsunuz. Allah Teâlâ sizden razı olsun. Bizler birçok “Bir”lerin etrafında kenetlenmişiz. Rabbimiz bir, Peygamberimiz, Kitabımız, Kıblemiz, Vatanımız idealimiz birdir. Coşkun Peygamber sevgisi ile yaşıyoruz. Bizler Ahmed-i Hani’nin yolundayız. Çünkü O Hz Peygamber’in soyundan ve onun varisidir. O, evliya, mütefekkir, mutasavvıf ve kutuptur.” şeklinde konuştu.

Müftülük İlahi Korusunun İlahi sunumundan sonra Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz konuşmasına başladı.

Konuşmasında, günümüz ve İslam tarihinden muhtelif örnekler veren Prof. Yılmaz “ Kutlu Doğum, Kutlu Gün ve Kutlu Nebi. Maksadımız O’nu anmak, anlamak ve izinden gitmektir. Onun şefaatinden nail alabileceğimiz amelleri yapmaya muvaffak olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Resulullah’ın, insanlığın erdemlere muhtaç olduğu bir dönemde geldini ve İlahi kelam ile sorunları çözdüğünü kaydeden Yılmaz, son olarak şunları söyledi: “Hicretten sonra yapılan ‘Medine Vesikası’nın imzalanması, farklılıklar ile yaşamanın nasıl mümkün oluşuna en güzel örnektir. Hz Peygamber, bununla insanlık tarihine büyük dersi verdi.”İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.