Ağrı Mendelix’te Kutlu Doğum etkinliği video

Ağrı Mendelix’te Kutlu Doğum etkinliği video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yukarıgözlüce (Mendelix) köyünde Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yukarıgözlüce (Mendelix) köyünde Hz Muhammed'in (sav) veladet yıldönümü nedeni ile Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

Köy meydanında düzenlenen programa havanın soğuk olmasına rağmen köylüler katılım gösterdiler. Remzi Kaplan’ın sunuculuğunu yaptığı program Abdulhakim Öngün’ün Kur'an tilaveti ile başladı.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi mevlithanlarının okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam eden program Grup Vahdet sanatçılarının peygamber üzerine bestelenmiş eserleri seslendirmeleri ile devam etti.

İlahiler okunduğu sırada özellikle köyün çocukları eserlerin tümüne eşlik ettiler.

Daha sonra merkezi Diyarbakır’da bulunan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Abdulbari Durmaz kısa bir konuşma yaptı. Durmaz, sahabelerin Hz. Resulullah’a (sav) olan bağlılıklarına değinerek bu konuda Asr-ı Saadetten örnekler verdi.

Gıyaben Hz. Resulullah’a seslenen Durmaz, "Ya Resulullah, sen şahit ol. Burada toplanan insanlar seni seviyorlar ve buraya onun için toplanmışlar. Mendelıx köyünde senin sevdalıların gönüllerini açmışlar. Ey Allah’ın Resulü, soğuk ve dondurucu bir hava var şu anda. Ama kimsenin umurunda değil bu soğukluk. Çünkü gönüllerimizde senin aşkın ve sevdan var. Gözlerin arkada kalmasın." dedi.

Hz Muhammed'in (sav) sahabelerine ve ümmetine olan sevgisine değinen Durmaz, şöyle devam etti: "Hz. Resulullah, ‘Ben kardeşlerimi özledim’ diyor. Sahabiler, Ya Resulullah biz senin kardeşlerin değil miyiz diye soruyorlar. Hz Resulullah, ‘Hayır sizler benim arkadaşlarımsınız. Kardeşlerim beni görmedikleri halde bana iman etmişler. Ahir zamanda herkes yönünü küfre dönerken onlar camiye dönüyorlar. Herkes zulme yönlerini çevirirken onlar rahmetten yana tercihlerini yapıyorlar. Herkes putlara (nefsine) taparken onlar Allah’a tapıyorlar. İşte ben bu kardeşlerimi özledim. ‘cevabını veriyor. İşte Ya Resulullah senin kardeşlerin Mendelıx’te. Sen şahit ol ki bizler seni çok seviyoruz."

Program seslendirilen ilahiler ve Molla Abdulbari Durmaz’ın yaptığı dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.