Ağrı Patnos'da tarihi eser kaçakçılığı ve dolandırıcılık vakası

Ağrı Patnos'da tarihi eser kaçakçılığı ve dolandırıcılık vakası

Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen operasyonlarda Urartular dönemine ait olduğu değerlendirilen 205 adet tarihi eser ile 301 adet sahte altın ele geçirildi.

Ağrı Valiliği, Patnos'ta düzenlenen iki ayrı operasyonda Urartular dönemine ait olduğu değerlendirilen 205 adet tarihi eser ile bir şahsı dolandırmak üzeri kullanılacağı belirtilen 301 adet sahte altın ele geçirildiğini açıkladı.

Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Yalçınkaya köyünde ikamet eden T.C isimli kişiye ait evde tarihi eser bulunduğu tespit edildiği ve 10 Ağustos 2017 günü şahsın ikametine operasyon düzenlendiği belirtildi.

Yapılan operasyon neticesinde şüpheli T.C’nin ikametinde Urartular dönemine ait olduğu değerlendirilen 205 adet tarihi eser ve 2 adet tarihi eser arama dedektörü ele geçirildiği ve şüphelinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, "Şüpheli hakkında yapılan araştırma sonucu 2863 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Kültür Varlıklarını Bulmak Amacıyla İzinsiz Olarak Kazı Yapmak suçlarından 5 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğunun tespit edilmesi üzerine şüpheli işlemleri sonrası cezaevine teslim edilmiştir." denildi.

Valilik tarafından yapılan bir başka açıklamada dün polis tarafından durumundan şüphelenilen bir aracın ilçe merkezinde durdurulduğu ve araç içerisinde yapılan arama sonucu poşet içerisinde 301 adet sahte altın ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Ele geçirilen sahte altınlarla ilgili yapılan araştırmalarda, araç sürücüsü F.S. ile birlikte Y.K. ve V.Y. isimli 3 şüphelinin, Patnos ilçesinde ikamet eden A.K. ve İ.Y. isimli şahıslardan 135.000 Türk Lirasını aldığı ve araçta bulunan sahte altınları teslim etmek üzere müştekilerin ikametine gittikleri anlaşılmıştır. Olayla ilgili 3 şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda biri ruhsatlı olmak üzere 2 adet tabanca ve tabancalara ait fişekler ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler