Ağrı Patnos'ta biyolojik çeşitlilik araştırması projesi

Ağrı Patnos'ta biyolojik çeşitlilik araştırması projesi

Patnos Sarısu Ovası sulak alanı alt havzası biyolojik çeşitlilik araştırması projesi tamamlandı.

Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce Patnos Sarısu Ovası Sulak Alan Yönetim Planı ve Sulak Alan Alt Havzası Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Projesi tamamlandı.

Projede, sulak alanın mevcut durumunu ortaya koyarak üst ölçekli koruma bölgelerinin belirlenmesi yoluyla alanın korunması ve sürdürülebilir yönetimi için öneriler geliştirmek ve doğal kaynakların ulusal ve küresel düzeyde koruma amaçlarına hizmet edebilecek bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Orman ve Su İşleri Müdürü Ahmet Celal Kaba, "17 Mayıs 1994 tarih ve 21937 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ramsar Sözleşmesi uyarınca Türkiye, sınırları dâhilinde bulunan bütün sulak alanlarının doğal yapısını ve ekolojik dengesini korumayı, geliştirmeyi uygun bir şekilde yönetmeyi taahhüt ettiğini ve ulusal mevzuatımızdan kaynaklanan sorumluluklarımız gereği; korunması gereken tüm alanlarımızın koruma çalışmalarına temel olması için biyolojik çeşitlilik ve planlama çalışmalarının tamamlanması gerekiyor.” dedi.

Kaba, “İlimizde 3 adet Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan mevcut. Bunların sırasıyla Sarısu Ovası, Doğubayazıt Sazlıkları ve Balık Gölü sulak alanları olduğunu ve Sarısu Ovası sulak alanının tescili yapıldı. Aynı zamanda Sarısu Ovası Sulak alanında Doğa ve Kuş Turizmini geliştirmek amacıyla Kuş Gözetleme Kulesi de yaptık ve diğer sulak alanlarımızın da tescillerinin yapılmasına müteakiben yatırımlarımıza devam edeceğiz.  Bu projenin hedefinin sulak alanın korunması ve kullanılmasının uzun vadeli olması için sulak alana zarar verilmeksizin yararlanılmasıdır." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.