“Ağrı Tanıtım Günleri” Ankara'da yapılacak

“Ağrı Tanıtım Günleri” Ankara'da yapılacak

Ağrı Valisi Süleyman Elban başkanlığında toplanan tertip komitesi, Ankara’da düzenlenecek olan "1. Ağrı Tanıtım Günleri" için ön hazırlıkları konuştu.

Ağrı Valiliği ile Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonunun organizasyonunda 12-15 Nisan tarihleri arasında, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde, "1. Ağrı Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlenecek. 

Vali Elban, ön hazırlıklar için yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, "Bu güne kadar Ağrı ili böyle bir etkinliğin içine girmemişti. Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi, Diyadin Kaplıcaları, Nuh’un Gemisi’nin İzi, Balık Gölü, Hamur Kümbeti, Toprakkale Cami ile bir kültür şehri niteliği taşıyor. Dolayısıyla Ağrı’nın tarihi ve geleneksel kültüründe yer tutmuş değerlerinin tanımı, bizim için önem arz ediyor. ‘Ankara’da biz de varız’ diyebilmek için güzel bir tanıtım etkinliği düzenleyeceğimize inanıyorum. Bu vesile ile 12-15 Nisan tarihleri arasında, Ankara’da yaşayan herkesi, bu tanıtım etkilimize davet ediyorum" dedi.

Konuşmalar sonrasında, Ağrı Dernekler Federasyonu yetkilileri tarafından katılımcılara "1.Tanıtım Günleri" etkinliğine dair bilgilendirme sunumu yapıldı. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.