Ağrı Umut Kervanı 2018 yılı faaliyet raporunu açıkladı

Ağrı Umut Kervanı 2018 yılı faaliyet raporunu açıkladı

2018 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Ağrı Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.

Yaptıkları yardım faaliyetleriyle sıkça adını duyuran ve muhtaç aileler ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Ağrı Umut Kervanı, 2018 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

2018 yılı yardım çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ağrı Umut Kervanı Başkanı Mehmet Dağhan, 2018 yılında aralarında yetim ailelerin de yer aldığı 804 ihtiyaç sahibi aileye 75 bin TL ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını belirtti.

"Yardım çalışmalarımızı yılın her ayında gerçekleştiriyoruz"

Ev eşyası, gıda, giyim ve ayakkabı gibi yardımların yanında nakdi yardımda da bulunduklarını belirten Mehmet Dağhan, şunları söyledi:

"Ağrı'da muhtaç ve fakir ailelere ulaşma adına yapmış olduğumuz çalışmalarda düzenli olarak, her ay gıda, giyim ve ayakkabı yardımlarını tespit etmiş olduğumuz ailelere kendi aracımızla bizatihi evlerinde kendilerine teslim ediyoruz. Bu çalışmalarımızı yılın 12 ay boyunca yapıyoruz. Vakfımızın kapısını gelip çalan mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı çok fazla olduğundan dolayı biz de bu konuda hayır sahiplerinden destek talebinde bulunuyoruz."

Mehmet Dağhan, "2018 yılında 804 aileye gıda, kırmızı et, tavuk eti, muhtaç ve yetim giyindirme, 3 aileye ev eşyası ve nakdi para yardımında bulunduk. Bu konuda yapmış olduğumuz yardımlarda asıl sevabı bize bu konuda katkı sunanlar hayırseverler alıyor. Bizler de bu hayra Peygamber Efendimizin 'Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir' hadisinden yola çıkarak bu hayırlı işe vesile olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.