"Ağrı'yı süt ürünlerinde marka haline getirmeye çalışıyoruz"

"Ağrı'yı süt ürünlerinde marka haline getirmeye çalışıyoruz"

Ağrılı hayvancılara destek veren Ağrı Süt Üreticileri Birliği, Ağrı'yı süt ürünlerinde marka haline getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Ağrı'da hayvan kayıtlarını tutarak üyelerini çiğ süt ve anaç sığır desteklemelerinden yararlandırılan Süt Üreticileri Birliği, hayvancılıkla uğraşacak vatandaşlara destek vermeye devam ediyor.

Ağrı ekonomisine canlılık ve Ağrı’yı süt ürünlerinde bir marka haline getirmeye çalıştıklarını belirten, Ağrı Süt Ürecileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aktaş, "Ağrı Süt Üreticileri Birliği olarak ilimizde 5 yıldır üyelerinin hayvan kayıtlarını tutuyor, üyelerimize eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu dönem besi ve süt çiftliği kurmak isteyen üyelerimize TKDK aracılığı ile hibe proje hazırlama hizmetine başladık. Maksimum 250 baş besi danası, 120 baş süt ineği, 500 baş koyun işletmeleri projeleri Birlik tarafından TKDK'ya sunulmak üzere hazırlanmaktadır. Ağrı halkının gelirini ve refah düzeyini arttırmak için Süt işletmesi, süt toplama merkezi projeleri ve süt sağım makineleri dağıtım projeleri DAP ve Tarım Bakanlığına sunulmuş olup çalışmaları devam etmektedir. Çok yakın bir zamanda Ağrı İli Süt Üreticileri Birliği'nin Mandırası hizmete girecek, çiftçimizin alın teri sütü değerlendirilecek. Ekonomide bir canlılık, süt ürünlerinde bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleme sağlanacaktır." dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.