Ağrı'da Anadolu Lisesi açılışı yapıldı

Ağrı'da Anadolu Lisesi açılışı yapıldı

Fırat Mahallesi'ndeki 24 derslikli Yılmaz Hatunoğlu Anadolu Lisesi, düzenlenen törenle öğrenime açıldı.

Ağrı merkez Fırat Mahallesinde 24 derslikli Yılmaz Hatunoğlu Anadolu Lisesinin açılışı törenle gerçekleşti.

Açılış törenine Ağrı Valisi Musa Işın, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Musa Işın, eğitim noktasında Ağrı'da ciddi yatırımın yapıldığını söyledi.

İnşaatı devam eden okulların bitimi ile birlikte şu an derslik başına düşen 31 öğrenci sayısının 24'e düşeceğini belirterek, devam eden yatırımların toplamının 2 buçuk katrilyon olduğunu ifade etti.

Vali Işın  konuşmasında, ailelerin çocuklarına sahip çıkması ve onları eğitime teşvik etmesi gerektiğini vurguladı.

Çocukların okullarından alınarak dağa çıkarılmasının yanlış olduğunu söyleyen Vali  Işın, "Geçen 14 yaşında birisi geldi teslim oldu. 14 yaşındaki bir çocuk dağa götürülür mü ya? 17, 19  yaşında gelenler oldu yine geçenlerde. Bunlar okul çağında olması gerekenler, bu temiz insanların çocuklarına yazık oluyor. Dolayısıyla lütfen siz de bu konudaki hassasiyetinizi yerine getirin. Herkes düşman tarif eder.  Ben de 3 tane düşman söyleyeceğim. Hepimiz için, memleketimiz için. Değerli arkadaşlar birisi cehalettir. Birisi fakirliktir. Birisi de bölücülüktür. Biz eğer cehaleti yenersek, insanlara meslek, sanat, ilim, irfan öğretirsek onlara gelecek hazırlarsak zaten biz fakirliği, ikinci düşmanımızı da, ortadan kaldırmış oluruz. Biz aslında üçüncü düşman olan ayrılıkçılığı da yine biz eğitimle ortadan kaldırabiliriz. Ama eğitimde bir şeyi bizim eksik bırakmamamız lazım. O da manevi değerlerimizdir." şeklinde konuştu.

Milli ve manevi değerlerin, pozitif ilimlerin yanına koyulması  gerektiğini dile getiren Vali Işın, "O zaman çift kanatlı kuş gibi uçarız. Bir tarafta pozitif ilimler, bir tarafta da manevi değerlerimiz. İşte o zaman biz  istediğimiz mana da mücehhez bir insan olmuş oluruz." diye konuştu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler