Ağrı’da Başkanlık Sistemi anlatıldı

Ağrı’da Başkanlık Sistemi anlatıldı

Birlik Vakfı ve Genç Birlik Ağrı Şubeleri tarafından düzenlenen konferansta başkanlık sistemi anlatıldı.

Birlik Vakfı ve Genç Birlik Ağrı Şubeleri tarafından düzenlenen “Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi” konferansı Ağrı Nezahat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programda konuşan Siyaset Bilimci Ömer Turan, toplumu için iyi ve faydalı olanı bulmaya çalışmak, mücadele etmek ve geleceği yükseltmek adına gayret göstermenin her vatandaşın sorumluluğunda olduğunu belirterek, "Varlığını ve devamlılığını halka borçlu olan siyaset kurumu toplumdan bağımsız olamaz. Bu nedenle toplumun, vatandaşlarımızın beklentileri, talepleri siyasetin ve siyasal süreçlerin yönünü ve yapısını belirlemede etkilidir. ” dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu da, “Yeni Türkiye’de siyasal sistem arayışları, başkanlık ve yarı başkanlık sistemlerine geçiş tartışmaları, çözüm süreci, yeni Anayasa yapım süreçleri, yeni Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonunun ne anlam taşıdığı, siyasi uzlaşma kültüründeki eksikliklerimiz, siyasi istikrarsızlığa sebep olan süreçler, yasama organı üyelerinin etkisizliği, yürütme organının sorumluluğu ve bu sorumluluğu harekete geçirme sürecinde karşılaşılan vesayetçi jakoben tutumlar, gibi bütün bu konulara ilişkin toplumsal bir farkındalık ve bilinç geliştirmeye olan ihtiyaç bizim bu projeyi oluşturmamızın asıl nedenidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmacılara plaket takdim edildikten sonra toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.