Ağrı’da ‘Hayat Boyu’ öğrenme konuşuldu

Ağrı’da ‘Hayat Boyu’ öğrenme konuşuldu

Ağrı’da ‘Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği’ toplantısı yapıldı.

Ağrı Halk Eğitim Salonu’nda, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Neriman Karakoç başkanlığında ‘Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği’ toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Neriman Karakoç, şunları ifade etti: “Hayat boyu öğrenmenin benimsendiği bir Türkiye, bugün olduğundan çok farklı bir Türkiye olacaktır. İçinde bulunduğumuz yüzyılın bilgi çağı, elektronik çağ ve dijital çağ gibi, farklı isimlerle adlandırılan bilgi çağının, en karekteristik özelliği, değişimin ve dönüşümün baş döndürücü bir hızla gerçekleşmesidir. Hayat boyu öğrenme, hayat dönüşü içinde beşikten mezara öğrenmeyi ve farklı öğrenme ortamlarında öğretmeyi kapsar. Hayat boyu öğrenme ile ilgili bilgi ve becerilerin kazanılması ve uygulanmasıyla, sosyal ve ekonomik yaşamın tüm alanlarına, yaşa, cinsiyete ve sosyal ekonomik statüye bakılmaksızın, aktif katılım gösterebilen bireylerin, toplumda yer almasını amaçlamaktadır.”

Karakoç, konuşmasının devamında, “Hayat boyu öğrenme, sadece yetişkinler için yaygın eğitim, eğitimin yenilenmesi ve ikinci eğitim fırsatı değildir. Hayat boyu öğrenme, örgün, yaygın ve hayattan öğrenme olmak üzere, öğretim ve öğrenmenin her parçasını görme şeklidir. Hayat boyu öğrenme, hayat boyu olmasının yanı sıra, hayatın her alanına yayılmış olan anlamına da gelmektedir. Sınırlı ve kısa vadeli ekonomik başarıdan daha fazlasını ifade eden bu kavram, toplumun gelecekte güçlü ve varlığını sürdürebilir olması için, anahtar role sahiptir.” dedi.

Toplantıda daha sonra gündemle ilgili maddelere geçildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler