Ağrı'da HDP ve Fransız iş birliği mi

Ağrı'da HDP ve Fransız iş birliği mi

​Ağrı'da HDP'lilerin, internet çıktısı olan oy pusulalarını kullanmaya çalıştıkları, 3 Fransız'ın da kendilerini AGIT gözlemcisi olarak göstermeye ve vatandaşı yönlendirmeye çalıştığı belirtildi.

Ağrı Valiliği, HDP'lilerin internet çıktısı olan oy pusulalarını kullanmaya çalıştıklarının 3 Fransız'ın da kendilerini AGIT gözlemci olarak göstermeye çalıştığı ve vatandaşlarla seçimle ilgili görüşme yaptığının tespit edildiğini açıkladı.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy kullanmaya gelen 3 şahsın önceden temin edip yanlarında getirmiş oldukları, muhtemelen internet çıktısı olduğu düşünülen ve  önceden parti ve cumhurbaşkanlığı tercih bölümleri mühürlenmiş sahte pusula ile (seçim kurulu mührü bulunmayan) oy kullanma teşebbüsünde bulunduğu tespit edilmiştir. İl merkezinde bulunan 100.Yıl İsmet Ömeroğlu İlkokulunda sahte oy pusulası ile oy kullanmaya teşebbüs eden şahsa, HDP Müşahidinin sahte pusulayı kimse görmeden cebine koyması şeklinde yönlendirdiği ve uyarıda bulunduğu tespit edilmiş olup şahıslarla ilgili işlem başlatılmıştır." denildi.

3 Fransız uyruklu şahıs kendisini gözlemci olarak tanıttı

Söz konusu 3 şahısın yanı sıra 2 kişinin daha aynı teşebbüste bulunduğu ve işlem yapıldığı öğrenildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan bir diğer açıklamada ise "İl Jandarma Komutanlığınca; yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde Ağrı ili Merkez İlçe Cumaçay Köyü bölgesinde 3 Fransız uyruklu şahsın AGIT/ OSCE listesinde olmadıkları halde kendilerini gözlemci olarak tanıttıkları ve vatandaşlarla seçim ile ilgili görüşme yaptıkları bilgisi alınmıştır. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat ile söz konusu şahıslarla mülakat yapılmak üzere il Jandarma Komutanlığına getirilmiştir." ifadelerini yer verildi.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu 3 Fransız uyruklu kişinin seçmeni HDP'ye oy vermeleri hususunda yönlendirdiği ileri sürüldü. (Ömer Adıgüzel- İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.