Ağrı'da Hz. Ali'yi anmaya salon engeli

Ağrı'da Hz. Ali'yi anmaya salon engeli

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Ağrı'da organize edilmesi planlanan Hazreti Ali'yi anma programına aylar önce başvurulmasına rağmen, etkinliğe 3 gün kala izin verilmesi tepkilere neden oldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 2015 yılından beri kasım ayında düzenlenen "Kasım ayı sahabe ayı" etkinlikleri kapsamında Ağrı'da düzenlenmek istenen Hazreti Ali'yi anma programına Valilik tarafında salon engeli konuldu.

Duruma tepki gösteren Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Şubesi Başkanı Arif Yılmaz, bu yıl etkinlik için Kültür Kongre Merkezi'ne başvurduklarını ancak başvurunun sonuçlanmadığını belirtti.

Salon için 13 Eylül'de başvuru yaptıklarını belirten Arif Yılmaz, şunları söyledi: "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak hamdolsun 3 yıldır düzenli olarak sahabeleri anıyoruz. Yolumuzu aydınlatan sahabeleri anıyor, toplumda halkımız içerisinde sahabenin ehemmiyetini anlatıyoruz. Allah Resulünün de buyurduğu gibi, 'Onlar gökteki yıldızlar gibidir. Onları takip edenlerin yollarından kesinlikle sapmayacaktır.' Biz de bu cihetle ilk yıl Hazreti Ebubekir, ardından Hazreti Ömer ve Hazreti Osman'ı andık. Bu yıl ise ilme muhtaç olduğumuz bir dönemde Hazreti Ali'yi anmak istedik. Allah Resulü, yine bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor: Ben ilmin şehriyim, Ali kapısıdır. Bu cihetle Hazreti Ali'yi anma programı etkinliğini Ağrı'da Vakıf olarak, 4 Kasım'da işlemeyi planlamıştık ama maalesef 13 Eylül'de Ağrı Kültür Kongre Merkezine bir başvuru yaptık. Başvuru neticelenmedi." dedi.

"Alay edercesine 'Bu programı yapabilirsiniz' dediler

30 gün içinde kurumların resmi olarak başvurulara geri dönüş yapması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Yetkililere buradan sesleniyoruz. Burada Vali Bey olabilir veya Erhan Tenekeci İl Özel İdare Genel Sekreteri… Bu iş nerede takıldıysa. Bu halkın, o gökteki yıldızlara ihtiyacı olduğu bir dönemde bu etkinliğe neden engel olunuyor acaba? Dün gece Kültür Kongre Merkezi Müdürü bizleri arayarak konuyla ilgili son 3 gün kala sanki bizlerle, tabiri caizse alay edercesine 'Bu programı yapabilirsiniz' dediler. Takdir edersiniz, 3 gün içerisinde nasıl bir program yapılabilir, nasıl halk davet edilebilir, çalışma sürdürülebilir? Bu konuda tabii art niyetli olduklarını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bazı STK'lar ve siyasi partiler diledikleri zaman program yapabiliyorken bizlere engel çıkarılıyor"

Yılmaz, "Biz iyi niyetimizi koruduk. 13 Eylül'den itibaren defalarca Kültür Kongre Merkezine gidip işin neticesini almaya çalıştık. Genel Sekreter Erhan Tenekeci ile randevu talep ettik, olumlu cevap verilmedi. Şu bir gerçektir ki bazı STK'lar, kurum, kuruluş ve hatta siyasi partiler Kültür Kongre Merkezi'nde istedikleri ve diledikleri zaman program yapabiliyorken maalesef bizlere engel çıkarılıyor. Bu durum yeni değil. Birkaç defadır böyle girişimlerimiz oluyor ve böyle son ana kadar problem yaşıyoruz. Yetkililerin bu konuya bir cevap vermesini istiyoruz." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.