Ağrıda kaçak avlananlara ceza kesildi

Ağrıda kaçak avlananlara ceza kesildi

Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında kaçak avcılık yapanların malzemelerine el konularak 6 bin TL ceza kesildi.

Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda yasak olmasına rağmen gece projektörle avlanan kişilerin kullandıkları otomobil ile araç, gereç ve tüfeğe el konuldu.

Eleşkirt İlçesi Sarıcan köyü mevkiinde 4 kişinin arabalarının aküsüne projektör bağlamak suretiyle gece avı yaptığının haberi gelmesi üzerine söz konusu olay yerine Eleşkirt İlçe jandarma komutanlığına bağlı Aydıntepe Karakol Komutanlığı personelleri ve Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü av koruma ve kontrol ekipleri gitti.

Kaçak avlananlar hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu (MAK) kararlarına muhalefet ederek gece projektör avı yapan şahısların kullandıkları otomobile ve avda kullandıkları araç, gereç ve tüfeğe el konularak şahıslar hakkında da 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereği toplam 6 bin 204 TL idari para cezası kesildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Celal Kaba yaptığı açıklamada; "Müdürlüğümüz av koruma ve kontrol ekiplerince il sınırları içerisinde kaçak avcılıkla mücadele kapsamında koruma ve kontrol çalışmalarının yapıldığı, yasalara uymayanlar hakkında gerekli cezai işlemlerin uygulandığı, vatandaşların çevrelerinde kaçak avcı görmeleri halinde en yakın jandarma komutanlığına veya müdürlüğümüze bilgi vermeleri gerekiyor." dedi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.