Ağrı’da kapalı köy yollarının açılmasına devam ediliyor

Ağrı’da kapalı köy yollarının açılmasına devam ediliyor

Ağrı’da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmalarına devam ediliyor.

Ağrı İl Özel idaresi sorumluluk alanındaki köylerin kapanan yolları açma çalışmalarına 25 ekiple devam ediyor.

 

Karla mücadele çalışmalarında 16 greyder, 9 dozer, 5 kar bıçaklı kamyon, 3 treyler, 9 loder, 9 JCB ve 10 pikap olmak üzere toplam 61 adet araç kullanılıyor.

 

Operatörlerle birlikte sahada aktif olarak 80 personel, köy yollarını ulaşıma açma çalışmaları için Ağrı merkez ve ilçelerinde toplam 25 ayrı karla mücadele ekibi kuruldu. 

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, sağlık sorunu, mahsur kalma, çığ düşmesi ve cenaze gibi durumların dışında önceliği nüfusu yoğun olan köylere verdiklerini söyledi.

 

Gökçe, “Karla mücadelede ekiplerimiz öncelikli olarak ana grup ve nüfus bakımından yoğunluklu olan köy yollarını ulaşıma açmaktadır. Ancak sağlık, mahsur kalma, çığ düşmesi ve cenaze gibi acil durumlarda yardım bekleyen alana en yakın karla mücadele ekibimiz ivedilikle yönlendirilmektedir. Yollarının bir an önce ulaşıma açılması için bunu fırsat bilen vatandaşlarımızın asılsız ihbarlardan kaçınmaları gerekmektedir. Asılsız ihbarlar iş aksaklığı nedeniyle hem zaman kaybı hem de mağduriyetlerin artmasına sebebiyet vermektedir. Kırsalda kar yağışının yoğun olması yanı sıra ulaşıma açılan yollar sert tipi ve arazinin engebeli olması nedeniyle tekrar kapanmaktadır. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle sadece kar ile değil doğanın fiziki engelleriyle de mücadele etmektedir.” dedi.    

                              

Şuana kadar Ağrı Merkez ve ilçelerinde toplam 6 bin 821 kilometre kapalı köy yollarının ulaşıma açıldığını belirten Gökçe, yoğun kar yağışıyla beraber karla mücadele ekiplerinin, köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürmekte olduğunu ifade etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.