Ağrı'da KCK'lilere seçim operasyonu: 8 gözaltı

Ağrı'da KCK'lilere seçim operasyonu: 8 gözaltı

Ağrı'nın Doğubayazıt ve Diyadin ilçelerinde farklı siyasi parti üyelerini istifa etmeleri yönünde zorladıkları ve haraç aldıkları iddiasıyla düzenlenen KCK operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.

AĞRI - Ağrı'nın il ve ilçelerinde bazı vatandaşlara, köy ve mahalle muhtarlarına, siyasi parti görevlileri ve kamu görevlilerine yönelik tehdit mektupları gönderildiği ve haraç istendiği iddiası üzerine düzenlenen KCK operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda silah, mühimmat, tehdit mektupları da ele geçirildiği belirtildi.

 

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada: "İlimizde son aylarda özellikle Diyadin ve Doğubayazıt ilçelerinde bazı vatandaşlara, köy ve mahalle muhtarlarına, siyasi parti görevlileri ve kamu görevlilerine yönelik tehdit mektupları gönderildiği, bu tehdit mektuplarında siyasi tercihlerinin değiştirmelerine yönelik baskı yapıldığı, görev yaptıkları siyasi partilerden istifa etmeleri yönünde zorladıkları, sözde vergilendirme adı altında haraç istendiğinin anlaşılması üzerine" operasyon başlatıldığı belirtildi.

 

Erzurum Özel Yetkili Başsavcılığı talimatlarıyla yürütülen operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, "Yakalanan şahısların üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda çeşitli örgütsel dokümanlar, tehdit mektupları, 2 tabanca, 2 tüfek ele geçirilmiştir.

 

Ayrıca bu şahsıların kamu görevlilerine yönelik gönderdikleri tehdit mektuplarının içinde kaleşnikof mermisi bulunduğu ve bazı kamu görevlilerine yönelik suikast hazırlığı içinde oldukları tespit edilmiştir." denildi.

 

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.