Ağrı’da Kerbela etkinliği düzenlendi

Ağrı’da Kerbela etkinliği düzenlendi

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından, üye ve gönüllülerin katılımıyla Kerbela etkinliği düzenlendi.

Hz. Hüseyni anlamak ve onun bıraktığı mirası anlama adına yapılan etkinlik Suat Çelik Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sunuculuğunu Arif Yılmaz’ın yaptığı programa Grup Vahdet ilahi grubunun, Kerbela ilahisini seslendirdiği sırada salondakilerin  gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Etkinlikte bir konuşma yapan HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan  “Kerbela ve Hz. Hüseynin davası kıyamete kadar sürecek ve onun yolundan giden Huseyniler hiç bitmeyecek.” dedi.

Gökhan konuşmasında, “Hz. Hüseyni şehid eden Yezit ve avanesi bugün de aynı vakaları yaşatmak istiyorlar. Bizler için üzücü bir olay olan Kerbela faciası, matem ve yas dolu anılar bırakmıştır ama İslam ümmeti olarak bu matem ve yas havasından kurtulup Hz. Hüseyin’in davasına sarılma zamanıdır.” ifadelerini kullandı.

Gökhan, “Eğer bizler Kerbala’yı matem ve yas olarak kutlar, kendimizi yasımız var diyerek bir kenara çekilirsek, Yezid’ler biz Müslümanlara tekrar Kerbela’lar yaşatmak için fırsat kollamaktadırlar. Nitekim Yezid’ler 6-8 Ekim olayları ile Müslümanlara Kerbelayı yaşatmak istediler ama Allah’ın izniyle Huseynî’ler daha önceki Kerbela olayından iyi dersler çıkardıkları için, Allah’a hamd olsun izzet ve şeref sahibi Müslümanlar Yezid’lere karşı dik durarak, Hüseyn’lerin bitmediğini gösterdiler. Biz Müslümanlar Hz. Hüseyin’in izzletlice başkaldırısına sahip çıkıp, O’nun davasını en iyi şekilde taşımalıyız.” şeklinde konuştu.

Program Grup Vahdet’in seslendirdiği ilahilerle son bulurken, katılımcılara  aşure dağıtıldı.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.