Ağrı'da MERS virüsü alarmı

Ağrı'da MERS virüsü alarmı

Ağrı'da yüksek ateş şikâyeti ile Doğubayazıt Devlet Hastanesine başvuran 2 kişi, MERS virüsü şüphesi ile gözlem altına alındı.

AĞRI – Hac’dan yeni döndükleri belirtilen Acem Ç. ve Hanım H, yüksek ateş şikayeti ile Doğubayazıt Devlet Hastanesine başvurular. Muayeneleri yapılan hastalar, daha sonra MERS virüsü şüphesiyle enfeksiyon hastalıkları polikliniğine sevk edildi.

 

Doğubayazıt Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Atabey, yaptığı açıklamada, "Dün 2 hastamız yüksek ateş sebebiyle hastanemize yatırıldı. Bu hastalara yapılan muayeneler nezdinde genel durumlarının iyi olduğu tespit edildi. Bunu kamuoyunun bilgisine duyurmak istiyoruz. Gerekli yerlere bilgiler verildi, gerekli önlemler alındı. Şuan için edişe yaratacak herhangi bir durum söz konusu değil" dedi.

 

Hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Ökke ise, 2 hastanın da MERS virüsü şüphesi ile gözlem altında tutulduğunu belirtti. Ökke, 2 hastanın da Suudi Arabistan’da hac vazifelerini yerine getirdikleri sırada rahatsızlanıp tedavi gördüklerini ve daha sonra Doğubayazıt’a geldiklerini ifade etti.

 

Uzmanı Dr. Demet Ökke,"Bu hastalarımız hacdan geldiklerinden dolayı ve bizim bu hastalarda yüksek ateş saptamamızdan ve nefes darlığının olmasından dolayı, MERS-COV adı verilen virüsten şüphelenip, gerekli önlemleri aldık. Bunlar kesin vakalar değildir, sadece şüpheli vakalardır. Tahlilleri alınıp Ankara'ya gönderilmiştir. Tedavileri devam etmektedir ve genel durumları oldukça iyidir" şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.