Ağrı’da ‘Müslüman Kalabilmek’ adlı konferans düzenlendi

Ağrı’da ‘Müslüman Kalabilmek’ adlı konferans düzenlendi

Birlik Vakfı ve Genç Birlik Ağrı Şubesi tarafından ‘Müslüman Kalabilmek’ adlı konferans düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Genç Birlik Başkanı Mehmet İstemihan, “Bizler Genç Birlik olarak her hafta Cuma günü düzenlediğimiz ‘Dost Meclisi’ adı altında her hafta bir büyüğümüzü, hocalarımızı gençlerle buluşturma gayreti içerisindeyiz. Gençlerimiz maalesef teknolojinin esiri olmuş bir şekilde büyüyor. Bunda bizlerin, anne-babaların ve toplum üzerinde etkisi olan büyüklerimizin suçu var. İşte bizler bu tür buluşmalarla daha bilinçli bir gençlik oluşturmak gayesindeyiz’ dedi.

 

‘Müslüman Kalabilmek’ adlı konferansta konuşmacı olarak Ağrı Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü ve İl Vaizi Nuri Arslan katıldı.

 

Sözlerine dua ile başlayan Arslan, “Allah’ın Dini’nde kalabilmek, azimle ve tutarlılıkla sırat-ı müstakimde yürümek isteyen her sadık Müslüman için en başta gelen bir istektir. Konunun önemi bir takım noktalarda gizlidir. Bunlardan bazıları şu şekildedir: Müslümanların halen içerisinde yaşadığı toplumların durumu, ateşiyle yandıkları çeşitli fitneler ve tuzaklar, dini garip duruma düşüren türlü şüpheler ve şehvetler... Öyleki dine sarılan, hayret verici bir konuma ulaşmıştır. ‘Dinine sarılan ateş parçasını elinde tutuyor gibidir” diyerek gençlere Müslüman kalmanın yolları hakkında bilgiler verdi.

 

Program sonrasında katılımcılara ikramda bulunuldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.