Ağrı'da PKK altı kişiyi kaçırdı

Ağrı'da PKK altı kişiyi kaçırdı

Doğubayazıt'a bağlı Çiftlik köyünde elektrik arıza ekibinden 6 kişinin PKK tarafından kaçırıldığı iddia edildi, 3 araç da yakıldı

Ağrı Doğubayazıt'a bağlı Çiftlik köyünde elektrik arıza ekibinden 6 kişinin PKK tarafından kaçırıldığı iddia edildi, 3 araç da yakıldı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çiftlik köyünde meydana gelen elektrik arızasını gidermek için gelen elektrik arıza ekibinden 6 kişi PKK mensubu olduğu iddia edilen silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.

Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesi Çiftlik Köyü’nde köy içi elektrik şebekesi iyileştirme ve bakım çalışmaları yapan Aras Edaş Elektrik Anonim Şirketine ait 1 aracın köy merkezinde, 2 aracın ise Çiftlik Köyü Eli Mezrası’nda yakıldığı ve şirket çalışanlarından 6 işçinin kaçırıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Doğubayazıt ilçesine bağlı Çiftlik Köyü'nde elektrik şebekesi iyileştirme ve bakım çalışmaları yapmak için Aras EDAŞ'a ait üç araçla 6 kişinin köye gittiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Doğubayazıt ilçesi Çiftlik Köyü’nde köy içi elektrik şebekesi iyileştirme ve bakım çalışmaları yapan Aras Edaş Elektrik Anonim Şirketine ait 1 araç köy merkezinde, 2 araç ise Çiftlik Köyü Eli Mezrası’nda yakılmış ve şirket çalışanlarından 6 işçi kaçırılmıştır. Kaçırılan işçilerin kurtarılması ve faillerin yakalanması için takip ve kovuşturmaya başlanmıştır.

Tek gayesi halkımızın ihtiyaç duyduğu elektrik ve aydınlatma hizmetlerinin yerine getirilmesi olan işçilerin kaçırılması ve araçların yakılması, vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetlerinin engellenmesine yönelik menfur bir girişimdir. Vatandaşlarımıza sunduğumuz kamu hizmetlerini sürdürmeye ve iyileştirmeye yönelik gayret ve çabalarımız her türlü saldırgan, yıkıcı ve provokatif eylemlere rağmen akamete uğramadan devam edecektir."

Şirkete ait 4 araçtan 3'ü de yakılırken birinin de kayıp olduğu öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler