Ağrı'da sel maddi hasara sebep oldu

Ağrı'da sel maddi hasara sebep oldu

Ağrı'nın Tutak ilçesinde, aniden bastıran yağmurun neden olduğu sel, 3 mahallede maddi hasara neden oldu.

AĞRI - Tutak ilçesinde aniden bastıran şiddetli yağış ilçede selin meydana gelmesine neden oldu.

 

Yaklaşık 20 ev sular altında kalırken, ilçe sağlık ocağı kullanılmaz hale geldi. Köprü ve menfezlerin yetersiz olduğu ilçe merkezinde dere ıslah duvarları sel sularına kapıldı. 

 

Sel sularının taşıdığı taşlar sonrasında ise ilçeye bağlı Cami, Pınar ve Yeni Mahalle arasında bulunan yol trafiğe kapandı.  Belediye ekipleri facianın daha da büyümemesi için iş makinaları ile sel sularına yollar açtı.

 

Selin vurduğu mahallelerde çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Fırat Öztürk, sabah saatlerinde selin ardından mağdur olan vatandaşları evlerinde ve iş yerlerinde  ziyaret etti.

 

Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Öztürk, belediye ekiplerinin 15 saatten beri ara vermeksizin çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

 

Öztürk daha sonra; “Dün akşam aniden bastıran şiddetli yağmur nedeni ile büyük bir felaket yaşadık. Öncelikle bu felakette zarar gören tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Belediye olarak felaketin başladığı anda hemen kriz masası oluşturduk.  Yaşanan felaket 3 mahallemizde önemli derecede tahribata neden oldu. 20 ev, 10 iş yeri ve bazı kamu kurumları  sular altında kaldı. Belediye ekipleri ile beraber karayollarının da desteği ile 15 saatten beridir çalışmalarımız devam ediyor. Ağrı Belediyesi iş makineleri ile çalışmalarımıza destek veriyor.  Yıkılan köprü, menfez ve ıslah duvarları için DSİ ve Karayolları mühendisleri sabah saatlerinde ilçe merkezine geldiler. İncelemeleri halen devam ediyor. İlçe merkezinden geçen ve hasar gören iki köprümüzün DSİ tarafından,  yeni mahallede yapılan kaldırım çalışmalarının da karayolları tarafından acilen müdahale edilmesi gerekmektedir. Böylesi bir felaketi bir daha yaşamamak için herkesin duyarlı olması gerekiyor” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.