Ağrı'da Siyer Sınavı'na binlerce kişi başvurdu

Ağrı'da Siyer Sınavı'na binlerce kişi başvurdu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından pazar günü Türkiye geneli düzenlenecek olan Siyer Sınavına Ağrı'da yaklaşık 5 bin kişinin başvuru yaptığı belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 18 Şubat Pazar günü saat 11.00'da Türkiye geneli 7'ncisi düzenlenecek olan umre ödüllü siyer sınavına Ağrı'da yaklaşık olarak 5 bin kişinin başvuru yaptığı belirtildi.

18 Şubat Pazar günü saat 11.00'da gerçekleştirilecek olan sınav, dört kategoride ve yazılı test usulü ile yapılacak. 

Sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörü Arif Yılmaz, kentte 4 merkezde sınavın yapılacağını söyledi.

Yılmaz, "18 şubat Pazar günü saat 11'de 7'ncisi yapılacak olan Siyer Sınavı'na 5 bin civarında kayıt yapıldı. Ağrı merkezde 4 okulda sınavımızı gerçekleştireceğiz. Sınav 3 kategoride yapılacak. Ağrı merkezde bulunan Serhat İlköğretim Okulunda birinci kategori, Alpaslan Ortaokulunda ikinci kategori, İmam Hatip Ortaokulunda üçünçü kategori, Şeyh Edebali İlkokulunda ise dördüncü kategoride Siyer Sınavı gerçekleşecek. Katılımcıların kimlik kartları ile beraber okullara gelmeleri gerekmektedir." dedi.

Yılmaz, sınavla hedefledikleri amaçlarını şu şekilde ifade etti: "Amacımız Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve selem)'in hayatını öğrenip, hayatımıza tatbik etmektir. Toplumumuzun okuma alışkanlığını ve seviyesini yükseltmektir. Umre ödüllü olan siyer sınavında dereceye girenlere 2 bin adet çeşitli hediyeler verilecektir.  Bu Siyer Sınavı kaybedeni olmayan bir sınavdır." 

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler