Ağrı'da şubat ayında düzenlenen operasyonların bilançosu açıklandı

Ağrı'da şubat ayında düzenlenen operasyonların bilançosu açıklandı

Ağrı'da şubat ayı içerisinde 16 kişinin FETÖ'den, 24 kişinin PKK'den tutuklandığı, çok miktarda uyuşturucu ele geçirildiği belirtildi.

Ağrı Valiliği, FETÖ, PKK, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, uyuşturucu ile mücadele suçlarına yönelik şubat ayı içerisinde; yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Şubat ayı içerisinde; FETÖ/PDY Terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; Farklı kurumlarda görev yapan kamu görevlisi ve bu şahıslardan sorumlu olduğu değerlendirilen Mahrem İmamlar olmak üzere 55 şahıs gözaltına alınmış. 39 şahıs Adli Kontrol Şartıyla Serbest bırakılırken 16 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir." denildi.

Açıklamada, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda ise yurda kaçak yollardan giren 530 yabancı uyruklu kişinin yakalanarak sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildiği, 4 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı ve suçta kullanılan 2 araca adli makamlarca el konulduğu ifade edildi.

PKK'ye yönelik çalışmalara yer verilen açıklamada, merkez ve ilçelerde 43 kişinin yakalandığı, bu şahıslardan 6’sının emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, 13’ünün adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, 24’ünün ise tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Uyuşturucu madde satan, alan ve nakleden şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; 76 şahıs gözaltına alınmış, adli makamlara sevk edilen şahıslardan 5 şahıs hakkında adli kontrol şartıyla, 56’sı savcılıktan serbest bırakılırken, 15 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Şahıslarla birlikte; 28 kilo 525 gram eroin, 7 kilo 955 gram esrar, bir kilo 325 gram metanfetamin, 128  gram Afyon sakızı, 123 adet extacy hap, 17 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 22 kök Hint keneviri, bir adet uyuşturucu ticaretinde kullanılan hassas terazi ele geçirilmiştir." denildi.

Öte yandan, 2018 yılı içerisinde yasadışı tütün mamullerine ticaretini önlemeye yönelik yapılan çalışmalarda ise 355 bin 103 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken 87 kişiye işlem yapılarak adli makamlara sevk edildikleri bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.