Ağrı’da TEOG başarısı

Ağrı’da TEOG başarısı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, TEOG sınavlarında kentin önemli yükseliş gösterdiğini söyledi.

TEOG sınavlarını değerlendiren Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, özellikle Türkçe, sosyal bilgiler ve matematik derslerinde 1’inci sınava oranla; Türkçe dersi ortalamasında 9,17 puan, sosyal bilgiler dersi ortalamasında 8,86 puan, matematik dersi ortalamasında ise 6,54 puan artış olduğunu söyledi.

Ortak sınavlara il genelinde toplam 10 bin 301 öğrencinin girdiğini dile getiren Dursun, “13 öğrencimiz Türkiye geneli yüzde 1’lik dilimin içine girmeyi başarmıştır. İlimiz Türkiye geneli yüzdelik dilim ortalamasında 2014 yılında yüzde 61,39 iken, 2015 yılında yüzde 59,59 oran ile son iki yılda alt sıralardan kurtularak, orta sıralarda yer almayı başarmıştır. Türkiye geneli yüzde 1’lik dilime giren öğrenci sayımız 13, Türkiye geneli yüzde 5’lik dilime giren öğrenci sayımız 97, Türkiye geneli yüzde 10’luk dilime giren öğrenci sayımız ise 288’dir” dedi.

Dursun, 2’inci ortak sınavda Baloluk İsmet Bulut Ortaokulu 8. sınıf öğrenci Halil İbrahim Aydın, Hamur Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan Hatice Özcan ve Diyadin Atatürk Ortaokulu’ndan Sevdanur Alparslan’ın bütün derslerde soruların tümünü doğru cevaplandırdığını söyledi.

Yerleştirme puanı esas alındığında Diyadin Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Seyhan Demir’in 494,772 puan alarak il birincisi olduğunu belirten Dursun, “2014-2015 eğitim öğretim yılında il genelinde akademik başarıyı arttırmak amacıyla Bakanlığımız Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi doğrultusunda 195 kurs merkezi okulumuzda bin 555 öğretmen ile 19 bin 606 öğrenciye özellikle fen bilimleri, sosyal bilimler, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, yabancı dil ve Türkçe/edebiyat alanında kurslar verdik. 1. dönem TEOG sınavı değerlendirilmesi, ilçe milli eğitim müdürlüğü, okul müdürü ve tüm branş öğretmenleriyle yapıldı. Öğretmenlerden 2. TEOG sınavı için branş bazında hedefler alındı.” dedi.

Kitaplar Konuşuyor Geleceğimiz Aydınlanıyor Projesi’ne de değinen Dursun, “Bu proje de ortak sınavlardaki başarımıza önemli katkı sundu. Bu proje ile de kitap okuma alışkanlığı, anlama, kavrama ve güzel konuşma becerilerini geliştirmek maksadıyla ortaokullarda ve liselerde ayrı ayrı 10’ar kitap seçilerek okutuldu. Kitaplar komisyon marifeti ile seçildi. Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız ve velilerimizin desteğiyle bu kitapların alımı sağlandı. 88 bin 797 öğrenciye Kasım 2014 ve Mayıs 2015 ayları arasında bu eserler okutuldu.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler