Ağrı'da ‘Verimlilik Haftası’ etkinliği foto

Ağrı'da ‘Verimlilik Haftası’ etkinliği foto

Ağrı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından ‘Verimlilik Haftası’ etkinliği gerçekleştirildi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salonunda Ağrı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Verimlilik Haftası etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşma yapan Ağrı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlü Ayşegül Sorguç, "Bakanlığımızca 2014 yılından bu yana gelenekselleştirilerek Nisan ayının son haftası olarak belirlenen Verimlilik Haftası ilimizde de 2’inci kez icra edilmektedir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve bağlı ve ilgili kuruluşları TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri geliştirme ve Destekleme Kurumu, TPE Türk patent Enstitüsü, TSE Türk Standartları Enstitüsü, TÜBA Türkiye Bilimler Akademisi, Şeker Kurumu ve İl Müdürlükleri olarak ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak için Bakanlığımızın vizyonu olan girişimciliğe, yenilikçiliğe, bilimsel gelişmeye ve yüksek katma değerli teknoloji üretimine dayalı, bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapısıyla dünyanın en gelişmiş on ülkesi arasında yer alan bir Türkiye'nin oluşumunda öncü olmak hedefimiz." dedi.

Alternatif enerjiler hakkında bilgi veren Ayşegül Sorguç, "Yüzyılımızın en büyük probleminin enerji sıkıntısı olduğu düşünülecek olursa, alternatif enerji kaynaklarına özelliklede çevreye dost, ülkeler arası savaş nedeni olmayacak petrol gibi ya da radyoaktif enerji kaynakları gibi, yani herkese yetebilecek ve her ülkenin kendi kontrolünde olabilecek yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimi de beraberinde getirmiştir. Nedir bu kaynaklarımız? Tabi ki başta güneş enerjisi gelmektedir. İyi bir planlama ile tüm dünyanın ihtiyacını büyük oranda karşılayabilecek doğaya karşı en zararsız kaynak. Bunun yanında rüzgâr ya da jeotermali de kısmen sayabiliriz. özellikle güneş enerjisi konusunda dünya ülkeleri nasıl daha fazla yararlanabilirimin yollarını AR-GE ve inovasyona verdikleri önemle ortaya koymaktadırlar. Biz 4 mevsim güneşi gören bir ülke olarak bu doğal zenginlikten en verimli şekilde yararlanabilmenin yollarını açmaya başladık. Bugün güneş radyasyonunu en az alan ülke olan Almanya, yıllık enerji sarfiyatının yüzde 20 ye yakın bir kısmını azımsanmayacak bir kısmını güneş enerjisin den sağlamaktadır. 2009 yılı itibariyle yenilenebilir enerji sektöründe istihdam edilen kişi sayısı 300 bin 500, bu ne demektir? Yeni bir istihdam sahası daha ilerisi yeni bir sanayi sektörü yani güçlü ve dinamik bir ekonomi." şeklinde konuştu.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.