Ağrı’da zabıta zorbalığı

Ağrı’da zabıta zorbalığı

Ağrı’da zabıta ekiplerinin, seyyar satıcılık yapan 3 kişiyi kazma sopaları ile döverek hastanelik ettiği iddia edildi.

Ağrı’da seyyar satıcılık yapan üç şahsı, Ağrı Belediyesi Zabıta Ekipleri kazma sopaları ile döverek hastanelik ettiler. Kavgadan sonra Belediye Başkan Yardımcısı Halef Keklik’in, dayak yiyen seyyar satıcıları tehdit ederek şikayetçi olmalarını engellediği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Adem Ceviz, İsmail Doğan ve Recep Ceviz ismindeki seyyar satıcılar, Cumhuriyet Caddesi yakınlarında seyyar satıcılık yaptıkları sırada Ağrı Belediyesi bünyesindeki iki zabıta tarafından önce tekmelendiler daha sonra caddenin etrafında satış yapmamaları yönünde uyarıldıklar.

Kendilerinin tekmelenerek uyarılmalarına sinirlenen üç seyyar satıcı ile iki zabıta arasında çıkan sözlü tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. Vatandaşların araya girmesi ile kavga yatıştırıldı.

Olay yerinde ayrılan zabıta ekibi, kavgayı arkadaşlarına anlattıktan sonra sekiz zabıta, ellerine aldıkları kazma sopaları ile Kütüphane Bölgesinde satışlarını sürdüren üç seyyar satıcıya saldırarak hastanelik ettikleri ve üç seyyar satıcının hastaneden darp raporu aldığı öğrenildi.

Kavgadan sonra seyyar satıcılar ile görüşen Ağrı Belediyesi Başkan Yardımcısı Halef Keklik, seyyar satıcılara şikayetçi olmamaları yönünde tehdit ettiği ve karakola gitmelerini engellediği iddia edildi.

Başka bir iddiaya göre ise Keklik’in seyyar satıcılardan şikâyetçi oldukları takdirde dağa götürüp sorgulanacakları yönünde tehdit ettiği ileri sürüldü.

“Bizler işimizi unuttuk”

İddialar hakkında telefonla görüştüğümüz Belediye Başkan Yardımcısı Halef Keklik ise kendisinin seyyar satıcıları tehdit ettiğinin yalan olduğunu iddia etti.

Halef Keklik,” Bizler insanların, yakınlarının işe alınması baskılarından dolayı asıl işimizi unutmuş vaziyete geldik. Dün ki olayla ilgili de söylenen iddialar asılsızdır. Kavgada bir zabıtamızın kafası kırıldı, hastanede polislerin yanında önemli bir şey olmadığından dolayı davalık bir duruma gerek kalmadığını hem zabıtalarımıza ve hem de seyyar satıcılara söyledim. Olay hakkında inceleme başlattık. İhmali olan zabıta memuru hakkında işlem yapılacaktır” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler