Ağrı'daki selin ardından hasar tespit çalışmaları başlatıldı foto

Ağrı'daki selin ardından hasar tespit çalışmaları başlatıldı foto

Ağrı'nın Hamur ve Tutak ilçesinde dün gece etkili olan sağanak yağışla oluşan selin yol açtığı tahribatın giderilmesi ve zararın tespiti için çalışma başlatıldı.

Selin ardından gece saatlerinde Hamur ilçesine ulaşan Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, Hamur Belediyesi, su basan yerlerdeki tahribatın izlerinin temizlenmesi ve hasar tespitinin yapılması için çalışma yürütüyor.

Selin meydana geldiği bilgisini aldıkları gibi çalışma başlattıklarını belirten Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, mağduriyetlerin giderilmesi için bütün imkânların seferber edileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Cezmi Ergül, "Dün akşam iftar vaktinde yaklaşık saat 20.00 civarlarında ilçemize bağlı 4 köyümüzde sel felaketi yaşandı. Dün akşam sel bölgelerini ziyaret ettik. Ciddi anlamda bir hasar söz konusu değil. Yalnız Aksu köyümüzde sel ciddi manada bir zayiat vermiş. Dün Ağrı Valiliği AFAD, Tarım İl Müdürlükleri, Belediyemiz ve diğer kurumlar tam teşekküllü olarak çalışmalarını sürdürmüşler. Burada yaklaşık 50-60 büyükbaş hayvan telef oldu. Aynı zamanda 15-20 küçükbaş hayvan telef oldu. Birkaç misafir öğretmen köyümüze gelmiş. Sel onların araçlarını da alıp götürmüş. Zarar çok ama tek tesellimizin can kaybının olmamasıdır. Devlet bütün imkânlarını vatandaşları için seferber edecektir." dedi.

Köy Muhtarı Nesim Özcan ise "Akşam iftardan sonra biz sofra üzerindeyken aniden sel bastı. Köyümüzde ciddi bir hasar oluştu. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımız telef oldu. Evlerimiz su altında kaldı. Geceden itibaren DSİ, AFAD, Kaymakamlık, Belediye ve diğer kurumlar hemen çalışma başlattılar. Hepsine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kızılay Ağrı Şube Müdürü Felamuz Alpaslan, "Sel haberini alır almaz Ağrı Şubesi, Tutak ve Hamur şube başkanlarımız olarak olay yerine intikal ettik. İlk incelemelerin ardından buraya kumanya getirdik. Su dağıtımız olacak. Akşama iftar yemeği getireceğiz. Köyün tamamına iftar yemeği dağıtıp çalışmaların neticelenmesini bekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Köylülerden Melahat Özcan ise kendilerini zor kurtardıklarını ifade ederek şunları anlattı: "İftar yemeğinin ardından baktık bir gürültü geldi. Hemen kapımızı kapattık. Yan taraftaki camları kırarak çocuklarımı dışarı çıkardım. O şekilde kurtulduk."

İLKHA











































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler