Ağrı'lı çiftçilere yüzde 50 hibe destekli tarım aletleri törenle verildi

Ağrı'lı çiftçilere yüzde 50 hibe destekli tarım aletleri törenle verildi

10'cu Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Ağrılı çiftçilere yüzde 50'si hibe olmak üzere makine ve ekipmanlar verildi.

AĞRI – 10’cu Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Ağrı Et Kombinası yerleşkesinde düzenlenen törenle Ağrılı çiftçiler yüzde 50’si hibe olan makine ve ekipmanlar verildi.

 

Düzenlenen törene vali yardımcısı Murat Irgatoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve il çiftçileri katıldılar.

 

Programda İl Müdürü Murat Demirkıran kısa bir konuşma yaptı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Murat Demirkıran açılış konuşmasında, “Dünyanın hızla artan nüfusuna karşılık, doğal kaynakların azalmakta, bu durumun insanları gıda tedariki için çalışmaya sevk ediyor. Birim alandan daha fazla verim alınması ile birim maliyetlerin azaltılması için insanların bir arayış içine girmişlerdir. Ağrı’da tarım ile uğraşan nüfusun, toplam nüfusun yüzde 80’nini oluşturmaktadır. Dünyada bu oranlar çok düşüktür. Bu durumda ilimiz için tarım önemlidir. ” dedi.

 

Düzenlenen törende  konuşma yapan Ağrı Vali yardımcısı Murat Irgatoğlu,“ Makine alımında hibe desteğinin yapılmasındaki amaç tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmektir. ” ifadelerine yer verdi.

 

Söz konusu proje kapsamında, 2014 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Kapsamında yaklaşık 550 adet makine/ekipman için, toplam 3 milyon 280 bin TL hibe desteği verilecek.

 

2006 yılında başlatılan Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında 2014 yılında yapılacak hibe desteği de dâhil olmak üzere, bu güne kadar Ağrı’da toplam, 2 bin 965 çiftçi için, 15 milyon 600 bin TL hibe ödemesi yapıldığı öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.