Ağrılı gençlere Kürtçe Risale sohbeti yapılıyor

Ağrılı gençlere Kürtçe Risale sohbeti yapılıyor

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesinde Üstad Bediüzzaman'ın kaleme aldığı Risale-i Nur Külliyatından gençlere yönelik Kürtçe olarak sohbet yapılıyor.

AĞRI – Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi yapmış olduğu faaliyetlere yenisini ekledi. Mustazaflar Cemiyeti Ağrı’da yıllardır düzenlediği etkinlikler, yardım faaliyetleri, toplumsal meseleleri gidermek için yapmış oldukları çalışma ve araştırmaların yanında gençlere yönelik Kürtçe olarak Risale Dersi sohbeti başlatıldı.

 

Her hafta Cumartesi günü akşam saat 20.30’da verilecek olan sohbeti Şube Başkanı M. Ali Ortaç yapıyor.

 

“Gençleri imani olarak yetiştirmek ve Allah’ın emaneti olan dili koruyup geliştirmek istiyoruz”

M. Ali Ortaç, yaptıkları faaliyetin amacının gençlerin imani olarak iyi yetişmeleri ve Allah’ın emaneti olan dili korumak, geliştirmek olduğunu belirtti.

 

M. Ali Ortaç,” Bu yaptığımız çalışma öncelikle gençleri kötülük ve günahtan muhafaza etmek, maneviyatlarını güçlendirmek içindir. Bu sohbet vesilesi ile Allah’ın emaneti olan dilimizi de koruyup, geliştirmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu programımız Derneğimizin yapmış olduğu diğer programlarımız gibi devamlı olacak. Bu programımız her Cumartesi akşamı saat 20.30’da konferans salonumuzda gerçekleştirilecek. Biz istiyoruz ki bu programımıza Ağrılı gençlerimiz gelsinler. Risale-i Nur Külliyatından gerçekleştirdiğimiz sohbetin ardından gençlerimiz ile biraz muhabbet edip beraber çay içerek güzel bir ortamı oluşturacağız inşallah. “ dedi.

 

“Ağrı’da yeni ve hayırlı bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Risale-i Nur’un gençler için önemli bir yeri olduğunu kaydeden Ortaç, bu programın gençler için faydalı olacağına inandıklarını ifade etti.

 

M. Ali Ortaç, Risale’nin insanın imanını daha da kuvvetlendirdiğine vurgu yapan Ortaç, “Ammelerin devamına ve insanların Allah’a yapmış oldukları ibadetten lezzet almalarına vesile oluyor. Özellikle Risale derslerini seçmemizdeki sebeplerden biride Risaleyi kaleme alan Üstad Bediüzzaman Said Nursi bu bölgenin insanlarından, hemşerimizdi, bizim dilimizi konuşuyordu, içtiğimiz sudan içmiş, ikame ettiğimiz bu coğrafyada kendisi ikamet etmiştir. Bu münasebetle bizde Serhat bölgesinde yaşayan insanlar olarak Üstad Bediüzzaman’ın sohbetleri, nasihatleri ile gençlerimizi büyütüp inşallah yeni bir nesil, nurlu bir nesil Ağrı’da yetiştireceğiz. Allah’ın izni ile hem anne, babalarına saygılı, hayırlı evlatlar olacaklar ve hem de milletimiz bu nesilden hayır görecekler. “ ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.