Ağrılılardan şehitlere vefa

Ağrılılardan şehitlere vefa

Ağrılılar, Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin ve arkadaşlarının isimlerini yeni doğan çocuklarına vererek yaşatıyor.

HDP'nin sokağa çıkma çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında çıkan olaylarda fakir ve muhtaçlara kurban eti dağıttıkları sırada PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin ve arkadaşlarının isimleri Ağrı’da hafızalarda diri tutuluyor. Ağrılılar, Yasin ve arkadaşlarının isimlerini yeni doğan çocuklarında yaşatıyor.

 

2 aylık çocuğunun ismini katledilen Hüseyin Dakak’tan dolayı Hüseyin Rêzan bırakan Hasan Özbay, çocuğunun ismini taşıdığı Şehit Hüseyin gibi yaşamasını ümit ettiğini ifade etti. Hasan Özbay, "Çocuğumun ismini Hüseyin Rêzan bıraktım. Bu ismi bırakmamın sebebi tepki değil mesajdır. Şehit olan kardeşlerimizin sadece isimlerinin değil davalarının da inşallah bu şahıslar üzerinden devam edeceğinin bir belirtisi veya bir mesaj olduğu düşüncesidir. Allah’ın izni ile davamızı da en ince ayrıntısına kadar çocuğumun iliklerine benimseteceğim." dedi.

 

“İslam düşmanları istemese de çocuğumu İslam akidesi üzerine yetiştireceğim”

45 günlük çocuğunun ismini Riyad Güneş ve Hüseyin Dakak’ın isimlerini bırakan Erhan Güler, 6-8 Ekim tarihinde katledilen insanların Allah tarafından şehit kabul edilmesi temennisinde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Malum, 6-8 Ekim olaylarında Diyarbakır’da sırf Müslüman oldukları ve İslam’ı yaşadıkları için kardeşlerimiz katledilmişlerdi. Hatta fakirlere Kurban eti dağıtırlarken İslam ve Kur'an düşmanları bu bölgede Kur'an’ın yücelmesini istemeyen, kardeşliğe mani olan bazı çeteler Müslümanlara saldırdılar. Genç yaşta Kur'an'i bir hizmet sürdüren kardeşlerin katledilişinden dolayı bu isimleri çocuğumuza bıraktık. Hüseyin, Riyad, Hasan, Cumali, Yasin, Karlıova’da Fethi ve Cengiz vardı. Allah nasip ederse onların isimlerini bırakacağız çocuklarımıza. Allah onların şahadetlerini kabul etsin. Rıza-i İlahi için genç yaşta ruhlarını teslim ettiler şehit oldular. Allah’a kavuştular. Biz de bu şehitlerden ikisinden olan Hüseyin ve Riyad isimlerini alarak çocuğumuzun adını bıraktık. İnşallah çocuğum onların yolunda yürüyüp onlar gibi yaşayacak. Müslüman’ca bir yaşam sergileyecek. İslam düşmanları, kafirler istese de istemese de bu böyle olacaktır ve böyle devam edecektir. “ şeklinde konuştu.

 

“Allah yolunda mücadele verenler ancak ebedi saadete erebilir”

Riyat Güneş’in kızının ismini yeni doğan kızına veren Erol Mağlay ise, "Kızımın ismini Eslem bırakmamın sebebi 6-8 Ekim tarihlerinde meydana gelen olaylar sırasında katledilen Şehit Riyat Güneş’in hatırasını yad etmek için eşimle beraber karar verip bu ismi verdik. Allah yolunda mücadele verenler ancak ebedi saadete erebilir. Çocuklarımızın da, Allah yolunda şehit düşenler gibi bir mücadele göstermelerini diliyoruz. Dünya üzerinde zulüm gören Müslümanların kurtuluşunu umut ederek son olarak şunu söylemek istiyorum; İmam Humeyni’ye yapmak istediği devrimi nasıl gerçekleştireceğini soranlara, İmam Humeyni kundaktaki çocukları adres göstererek ‘Devrimi bu çocuklar ile gerçekleştireceğim’ cevabını veriyor. İnşallah biz de bu kundaktaki bebekleri yetiştirerek Müslümanların kurtuluşuna vesile olacağız." diye konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.