Ağrılılardan travesti afişlerine tepki

Ağrılılardan travesti afişlerine tepki

HDP'nin Cumhurbaşkanlığı propagandası için son yerel seçimlerde HDP Kadıköy Belediye Meclis adayı olan travesti Asya Elmas'ın afişinin Ağrı'da bilborda asılması halkın tepkisine neden oldu.

AĞRI - Yerel seçimlerde HDP tarafından İstanbul’un Kadıköy ilçesi Belediye Meclis adayı olarak gösterilen ve aynı zamanda LGBT üyesi olan travesti Asya Elmas’ın resminin yer aldığı afişin Kağızman Caddesi üzerinde bulunan billboarda HDP Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş’a destek için asılmasına Ağrılılar sert tepki gösterdiler.

 

Söz konusu afişin asılmasına tepki gösteren S.S. adlı Ağrılı vatandaş, bu durumun insanları ahlaksızlığa alıştırmaktan başka bir şey olmadığını ifade etti. S.S., "Video paylaşım sitesi olan Youtube başta olmak üzere diğer sitelerde yer alan videoları ve kendisi hakkındaki bilgilere rağmen HDP hangi hakla bu kişinin resmini Ağrı’nın en işlek olan caddesine asar. HDP acilen bu yaptığı ahlaksızlığa son vermeli." dedi.

 

Koyu bir HDP savunucusu olduğunu söyleyen Ağrılı Süleyman K. ise, bu afişin bilinçli olarak asıldığını ifade ederek Ağrılıların ahlaksızlaştırılmaya çalışıldığını vurguladı. Süleyman K., "Ben tabi olduğum ve savunuculuğunu yaptığım BDP, HDP’nin bizim hakkımızı savunduğunu ve her zaman örf, adetlerimizi yaşatmaya çalıştığını sanıyordum. Bilinçli, okumuş, bilgili bildiğimiz insanlar bunların gerçek yüzünü bize söylüyordular ama bizler, onlara ‘Art niyetlisiniz’ diye tepki gösteriyorduk. Şimdi anlıyorum ki, HDP, değişen ismi ile DBP ve uzantıları bu amaç doğrultusunda hareket ediyorlarmış. Hemen bu rezil afiş kaldırılsın yoksa beni ve benim gibi olan insanları kaybedecekler.” sözleri ile tepki gösterdi.

 

Başka bir vatandaş olan Harun Y. İse, Ağrılıların yavaş yavaş bu ahlaksızlıklara alıştırılmaya çalışıldığını söyledi. Harun Y., "Bu ahlaksız insanlar daha çok batı illerinde mevcutturlar. Çünkü oradalar da tanınmadıkları için utanmayarak istediklerini yerine getiriyorlar. Ve şimdi Ağrı’yı oralara benzetmeye çalışıyorlar. Daha geçen gün 4 travesti Ağrı merkezde ilk defa gezerek nabız yoklaması yaptılar. Hamdolsun, Ağrı halkı tepki gösterdi. Şimdi ise HDP’nin Cumhurbaşkanı adayının propaganda afişleri için, kendini travesti olarak tanıtan birinin resmi asılıyor. Hedef önce gözleri alıştırmak sonra yavaş yavaş icraata geçecekler. Ya bu ahlaksızlığa bir son verirler ya da Ağrı halkı bu zavallı zihniyete gereken cevabı verecektir." şeklinde konuştu.

 

HDP ve uzantılarının asıl amacını ortaya koyduğunu iddia eden ve isminin haberde yer almasını istemeyen bir Ağrılı da, HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı sevdiğini ifade ederek, "Artık yavaş yavaş HDP ve çevrelerinin neyi amaçladığını görmeye başladık. İnsanlar defalarca artık bozuk diyeceğim zihniyet hakkında beni uyardılar ama aldırış etmedim. Ama anlıyorum ki, amaçlar gerçekten de o insanların söylediği gibi biz Kürtleri inancımızdan, örf ve adetimizden, kültürümüzden uzaklaştırmakmış. Bizim için yaptıklarını düşündüğümüz faaliyetleri ise sadece göz boyamaymış. Allah ıslah etsin." ifadelerini kullandı.


 

Video paylaşım sitelerinde yer alan Asya Elmas’ın tanıtımı için yapılan videoda Asya Elmas kendisini Kürdistanlı trans bir kadın olarak tanıtıyor. Elmas, 1981 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğduğunu söylüyor. Video’da yer alan bilgide Asya Elmas’ın 2000 yılında ailesinden kaçarak İstanbul’a yerleştiği iş bulamayınca kendisinin seks işçiliği yaptığı iddia ediliyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler