Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 14 ton kaçak çay ele geçirildi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 14 ton kaçak çay ele geçirildi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde uygulama noktasında durdurulmak istenirken kaçan bir araçta yapılan aramada çok sayıda kaçak çay, sigara, gıda maddesi ve çeşitli ürünler ele geçirildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir araçta yapılan aramada çok sayıda kaçak çay, sigara, gıda maddesi ve çeşitli ürünler ele geçirildiği bildirildi.

Konu hakkında Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada "Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce ilçemizde yapılan yol uygulaması esnasında durumundan şüphelenilerek durdurulmaya çalışılan 76 XX XX plaka sayılı araç uygulama noktasında durmayarak kaçmaya başlamıştır. Görevlilerimizce yapılan takip sonucunda araç yakalanmış ve aracın içerisinde yapılan aramada gümrük kaçağı olan 14 bin 210 kilogram çay, bin 580 paket sigara, 432 kilogram bal, 153 kilogram kırmızı renkli gıda maddesi, 160 kutu şeker,  30 kilogram gül kurusu ve 108 paket hurma ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelere ve araca el konulmuştur.” denildi.

Açıklamanın devamında, olayla ilgili Y.K. ve M.G. isimli şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında yasal işlem yapıldığı ve şahısların ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.