Ağrı'nın köyünde hileli oy kullanımı iddiası

Ağrı'nın köyünde hileli oy kullanımı iddiası

Ağrı'nın merkez köylerinden Sarıca köyünde AK Partililer tarafından vatandaşların yönlendirildiği iddia edildi.

Ağrı merkeze bağlı Sarıca köyünde AK Partililerin halka baskı kurarak oy kullandırdığı iddia edildi.

İddialara ilişkin açıklama yapan Sarıca köyü Muhtarı Ramazan Yakut, yaşanan olaya müdahale ettiğini ancak orada görevli bir uzman çavuş tarafından dışarı çıkarıldığını ve oy kullanmadıklarını söyledi.

Halk tarafından seçildiğini ve kendisine böyle bir muamelenin yapılmaması gerektiğini belirten Yakut, "Herhangi bir partiyi desteklemiyorum, bağımsız bir insanım. Eğer ben, orada oturmayacaksam, kovuluyorsam, muhtarlığımın bir anlamı kalmaz. Beni halk seçmiş." dedi.

AK Partili görevlinin, kendi köylerinde görevli olmadıklarını kaydeden Ramazan Yakut, "AK Parti sandık görevlisi, vatandaşları yönlendirerek, AK Parti'ye oy vermelerini istedi. Ben de kendisine 'Bu müdahaleye hakkın yok, herkes elini vicdanına koysun oyunu kullansın' diye çıkıştım. Kendisi bizim köyde görevli değildi. Çıkışmamın üzerinden bana saldırdılar, okuldan çıkmamı istediler. Karakoldan gelen bir uzman çavuş beni kolumdan tutup dışarı çıkardı. Bunun üzerine ben ve ailem oy kullanmadık. Sarıca köyü seçmen sayısı 194; kullanılan oy sayısı ise 141. Biz bu seçimin iptal edilmesini istiyoruz." dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.