Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu ve Karadeniz bölge Koordinatörlüğü tarafından, Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları  Platformu Doğu Anadolu ve Karadeniz bölge Koordinatörlüğü tarafından,  Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde, ”Eşsiz Önder Hz Muhammed(sav)” temasıyla  bu yıl ikincisi  düzenlenen   kutlu doğum etkinliği  büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi.  

Sunuculuğunu Halim Koç’un yaptığı etkinlik, Taşlıçay Belediye Düğün Salonunda yapıldı. Program  Abdulhakim  Öngü’nün okuduğu  Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 Vahdet İlahi Grubu  mevlithanlarının okuduğu mevlitle devam eden program,  Vahdet İlahi Gurubu’nun   seslendirdiği   ilahilerle, katılımcılar   coşkulu anlar yaşadı.

“Manen içimizi ısıtacak öndere muhtaç düşmüşüz”

Okunan ilahilerin ardından  programın açılış   konuşmasını, Peygamber Sevdalıları  Platformu Koordinatörlerinden Mehmet  Ali Ortaç yaptı. Ortaç konuşmasında,  “ İnsanlar manen gönüllerini ısıtacak bir güneşe muhtaç.  İşte o yüzden  Allah Azze ve Celle  Nisan ayında nebilerin ve insanların en şereflisini göndermiştir. Evet  bizler manen soğuk bir kışı yaşıyoruz.  Bu yüzden  manen içimizi ısıtacak, Hz. Muhammed’e (sav) benzeyen,  onun varisi bir önder ve öncüye muhtaç düşmüşüz. Kardeşler bize aziz önderler lazım. Hz. Muhammed Mustafa gibi  toplumun ıslahı, toplumun inşası  ve toplumun hidayeti için çalışacak önderler ve rehberler lazım. Bize, halkına düşkün, halkı dardayken göz yaşı döken önderler, rehber ve liderler lazım.  Ve yine bize şefkatli liderler lazım.  Bize fakiri, yetimi ve dulu gözetecek önder ve liderler lazım.  En önemlisi de bize yalan konuşmayacak  emin liderler lazım. Peygamberimiz  Hz. Muhammed Mustafa  yani nam-ı diğer Muhammed- ül  Emin gibi  olan ve sözüne düşmanlarının bile güvendiği  lider ve rehberler lazım. ” şeklinde konuştu.

“Namaz kılmayan lideri ret edelim”

Ortaç, Müslümanların liderinin Hz. Resulullah’ı takip edenlerden olması gerektiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “ Namaz kılmayan lideri ret edelim. Değerli Müslümanlar başımıza önder, lider, rehber ve serok olacak olanların Allah’a secde eden kullar  olmalası lazım. Aksi takdirde Müslümanlar o liderleri kabul etmemesi lazım. Rabbim, Hz. Muhammed Mustafa’yı kendine rehber ve  önder edinmiş, O’nun sünnetine tabi olmuş, O’nun sünnetini ihya etmeye çalışan ve onun şeriat-ı garrasını hakim kılmaya çalışan lider ve önderleri yeryüzünün hakimleri kılsın. “ duasında bulundu.

Konuşmanın ardından Taşlıçay Ehlibeyt Yeşil Cami İmamı Hüseyin Bözük’ün okuduğu şiir ile katılanlar duygulu anlar yaşadı.

Program,  okunan şiirin ardından Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi  Molla Abdulbari  Durmaz’ın  Kürtçe konuşmasıyla  devam etti.

Konuşmasına, “ Mahşer günü herkes önder ve rehberleriyle çağrılacaklar. Ama elhamdülillah bizler Hz. Muhammed’in (sav) arkasından mahşer meydanına geleceğiz inşallah. “ sözleriyle başlayan  Durmaz,  “ Okuduğumuz Ayet-i kerimenin mealinde Rabbimiz bizlere, eğer ben Allah’a iman etmiş ve Allah’ı seviyorum diyorsanız  öyleyse adresin, mekanın ve yerin Hz. Muhammed’in (sav) yanı olması gerek.  Dolaysıyla bizim önderimiz ve rehberimiz Hz. Muhammed (sav) olması lazım. Önder ve lider olarak Hz. Muhammed’i (sav) seçersek, Rabbimiz Gaffar ve Rahimdir.   Fakat  Müslümanlar başka önder, başka rehber ve başka başkanların ardından giderse, mahşer gününde o liderlerin   ardında gelip hesaba çekilirler. Dolaysıyla her iki dünyada selamete çıkmak istiyorsak, o da Hz. Muhammed’i (sav) önder olarak kabul edip, takip etmemiz gerkir. “ ifadelerini kullandı.

Program Gurup Vahdet sanatçılarının   seslendirdikleri ilahilerin ardından yapılan dua ile son buldu.   (Hasan Özbay - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler