“Ahlaksızlık toplumun temeline konulmuş bombadır”

“Ahlaksızlık toplumun temeline konulmuş bombadır”

Ahlaksızlığın bilinçli bir şekilde toplum içinde yaygınlaştırıldığını belirten İttihad’ul Ulema üyesi Molla M. Salih Şimşek, ahlaksızlığın yaygın hale geldiği toplumların yok olmaya mahkum olduğuna dikkat çekti.

Alimler Ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema) üyesi Molla M. Salih Şimşek, toplum içinde yaygın hale gelen kumar, içki, zina ve benzeri ahlaksızlıkların toplumda açtığı yaraları ve sorunları ile önemli açıklamalarda bulundu.  

Ahlaksızlığın İslam düşmanları tarafından bilinçli bir şekilde toplum içinde yaygınlaştırıldığını belirten Molla M. Salih Şimşek, ahlaksızlığın yaygın hale geldiği toplumların yok olmaya mahkum olduğuna dikkat çekti.

Sağlıklı ve huzurlu toplumun ahlaki değerlere sahip toplum olduğunu vurgulayan Şimşek, “Ne zaman ahlaki değerler itibarsızlaşır ve toplum nezdinde tesirini yitirirse, artık o toplumun yönü uçuruma çevrilmiş demektir. Bunu çok iyi bilen İslam düşmanları, ta ilk dönemden beri toplumun ahlaki ve manevi değerlerini hedef almışlardır. Ahlaki ve manevi değerlerinden uzaklaşan bir toplumun, özellikle de gençlerin ellerinde bir oyuncağa dönüşeceğini de iyi biliyorlar ve bu yüzden her anlamda ahlaksızlığın toplumun içinde yaygın hale gelmesi için çalışıyorlar” dedi.

“Ahlaksızlık toplumun temeline konulmuş bombadır”

Kumar, içki, zina ve benzeri ahlaksızlıkların toplumun temeline konulmuş bombalar olduğuna vurgu yapan Şimşek, “Siyonistlerin meşhur bir sözü vardır: ’İçki ve kadın ümmeti Muhammed’e bin topun yapamayacağını yapar.’ Bu yüzden toplum içinde özellikle içki ve zinayı yaygınlaştırmak için var güçleriyle çalıştılar ve çalışmaya da devam ediyorlar. Bunu film, dizi ile etkinlik ve festival adı altında düzenlenen iğrenç organizasyonlardan da anlamak mümkündür. Tabi burada yetkili kimselerin de sorumluğunun olduğunu vurgulamalıyız. Toplumu bu kadar tahrip eden ve temellerinden sarsan bu ahlaksızlıklara karşı yeteri kadar tedbir almamaları gerçekten düşündürücüdür. Sigaraya karşı hassas davrananların sigaradan bin kat daha tehlikeli olan bu tür ahlaksızlıklara ses çıkarmamalarını anlamak mümkün değildir. ” şeklinde konuştu.

İçki, kumar, zina ve benzeri ahlaksızlıkların tahribatına da değinen Şimşek, “İçki, kumar, zina ve benzeri ahlaksızlıklar yüzünden binlerce aile parçalanıyor, insanlar ölüyor, çocuklar aile ortamında büyümekten mahrum kalıyor. Dahası bu çocukların neredeyse tamamı topluma zarar veren bir bireye dönüşüyor. Zina sebebiyle nesiller karışıyor, yuvalar yıkılıyor, ahlaki sınırlar ortadan kalkıyor ve ortaya sadece nefsini ve hevasını düşünen bir toplum çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Ahlaksızlığın yayılmasındaki etkenleri de sıralayan Şimşek, “Toplum içinde ahlaksızlığın bu kadar çok ve bu derece hızlı yayılmasındaki en büyük sebepleri sıralarsak, en başa interneti koymak gerekiyor. Ahlaksız filmler, diziler, oyunlar da büyük etkiye sahiptir.” dedi.

Gençlere özellikle sahip çıkılması gerektiğini belirten Şimşek, “Burada ailelere büyük görevler düşmektedir. Çocuklarına sahip çıkmaları gerekiyor. Onlara güzel ortamlar hazırlamalılar ve tanıyıp, güvendikleri insanlarla arkadaşlık yapmalarına yardımcı olmalılar. Onları dinlemeli ve adam yerine koymalılar. Benim çocuğum yapmaz gibi son derece tehlikeli bir düşünceye kapılmadan onlara sıcak bir aile ortamı sağlamalılar.” şeklinde konuştu.(Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

 

 




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.