Ahlat’a duble yollar yapılıyor

Ahlat’a duble yollar yapılıyor

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı köylerde otoban standartlarında yol yapılıyor.

Bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sunan Bitlis’in Ahlât ilçesinin tarım havzasında kalan köylere, otoban standardında yollar yapılıyor. Özel idarenin KÖYDES Projesi kapsamında başlattığı yol çalışmaları devam ediyor. Ahlat ilçesinde Saka (Veştonk) köyünü de kapsayan ve Nemrut Krater Gölü’ne alternatif olarak yapılan duble yolu yerinde inceleyen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, artık köylerin daha güzel asfalt yollara kavuşacağını söyledi.

6 bin 100 metre uzunluğunda yapılan yolu yerinde inceleyen Ustaoğlu, “Şimdi burada sizlerle beraber yerinde yine inceleme fırsatı bulduğumuz, hükümetimizin üzerinde durduğu köy yollarımızın asfaltlanması ile alakalı yaptığınız bir çalışmayı Ahlât ilçemizde hep birlikte görüyoruz. Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararları ile de artık satıh kaplamaların yapılması malumunuz yasaklandı. Onun yerine tamamen köy yollarımızda BSK asfalt yapıyoruz. Tabiri caizse otoban standardında altyapı hizmeti sunulan Ahlât ilçemizde, grup yolu diye tabir ettiğimiz 3 kalabalık köyümüzü kapsayan ve diğer yandan da Nemrut Krater Gölü'ne de alternatif bir yol güzergâhında yaptığımız, KÖYDES Projesi kapsamında yaptığımız altyapı çalışmasını da birlikte inceleme fırsatı bulduk. Şu ana kadar 6 bin 100 metre uzunluğunda bu yolumuz tamamlandı. Bu bölgemiz uzun süre alt yapısı bozulmadan devam edecek güzel bir yola kavuşmuş oldu.” dedi.

Ahlat tarım havzasının bölge ekonomisine ciddi anlamada katkı sunduğuna dikkat çeken Ustaoğlu, şunları söyledi: “Gördüğünüz gibi arazimiz bölgenin en verimli mümbit arazisi bu bölge. Yani şu an İçinde bulunduğumuz mevsim itibariyle işte patates hasadına yavaş yavaş başlandı. Diğer yandan yine kuru fasulye, domates gibi bölge ekonomisine çok ciddi katkı sağlayan ve tüketim pazarı itibariyle de baktığımızda başta Siirt’ten, Diyarbakır'dan bölgenin tüm diğer bölgelerinde hitap eden çok verimli meyve ve sebzenin üretim alanı olan bir yerdeyiz. Adeta uçsuz bucaksız alanda, arazi tarım sulamalarının da yapıldığı, model tekniklerin, teknolojinin kullanıldığı güzel bir alan burası.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler