Ahlat’ta 100 ton çilek hasat edilmesi bekleniyor

Ahlat’ta 100 ton çilek hasat edilmesi bekleniyor

Ahlat’ta fideleri ve malzemeleri İl Özel idaresince karşılanan çilek bahçelerinden yılda ortalama 100 ton ürün bekleniyor.

İl Özel İdaresinin katkısıyla, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ahlat’ın 10 mahallesinde 10 çiftçiye toplam 40 dekarlık alanda çilek bahçeleri tesis edildi. Malç (Naylon) malzemesi ve Yediveren çeşidi Çilek Fideleri bedeli İl Özel idaresince  karşılanan çilek bahçelerinden yılda ortalama 100 ton ürün bekleniyor.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz çoban ile ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin ilçenin İkikubbe mahallesinde İlhami Akarsu isimli çiftçinin tarlasına kurulan çilek tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu kurulan çilek bahçeleri ile ilgili şunları söyledi: “İlçemiz, rakımı ve iklimi sebebiyle Türkiye’de geççi olarak tabir edilen meyve üretimi ile ön plana çıkmaktadır. Çilek, özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesine nazaran ilçemizde hasadı daha geç olan bir meyvedir. Biz de bu nedenle, özellikle İlçemiz ekonomisine katkı sağlayacağını ve alternatif ürün yelpazemize farklı bir boyut kazandıracağını düşünerek, 10 mahallemizden 10 çiftçimize toplam 40 dekarda çilek bahçesi tesisi projemizi hayata geçirdik. Toplam 40 dekarlık alanda yılda 100 tonluk üretim ve 600 bin TL’ lik bir hasılat beklemekteyiz. Hayırlı kazançlar diler, çiftçilerimize ve İlçemize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.