Ahlat'ta Malazgirt kutlamaları büyük ilgi gördü

Ahlat'ta Malazgirt kutlamaları büyük ilgi gördü

Malazgirt Zaferi'nin 947'nci yıl dönümü münasebetiyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinlikler, büyük ilgi gördü.

Malazgirt Zaferinin 947'nci yıl dönümü münasebetiyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinlikler, halk tarafından büyük ilgi gördü.

Ahlât ilçesinin Çarho mevkiinde yaklaşık 400 dönüm üzerine büyük bir oba kuruldu. Obada 50 ilden getirilen el sanatları kurulan otada sergilendi. Okçular Vakfı tarafından kurulan ok atış alanları, çocuk oyun alanları, park alanı, yöresel oyunların sergilendiği alanlar, at yarışı ve yağlı güreşin yapıldığı alan, orta Asya'dan gelme ve bölge kültürüyle yoğrulmuş ama unutulmaya yüz tutmuş oyunlarıyla halkın büyük beğenisini topladı.

Günde binlerce vatandaşın ziyaret ettiği etkinlik alanın en çok göze çarpanı ise çocuklar oldu. Aileleriyle obaya gelen çocuklar, ata binip ok attılar. Kendilerine oluşturulan alanlarda doyasıya oynayıp eğendiler. Obaya damgasını vuranlar ise Palamir Kırgızları oldu. "Âşık Oyunu", "Kız İsteme", "Beşiğe Gitme" başta olmak üzere oynadıkları onlarca farklı oyunla katılımcılara unutulmayacak günler yaşattılar. Farklı kültürlerin buluştuğu, birbirinden güzel görsellerin bulunduğu oba, halkın beğenisini kazandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum