Ahmet Davutoğlu deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu

Ahmet Davutoğlu deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu

​İzmir depreminde yıkımın yaşandığı Bayraklı ilçesinde enkaz alanlarını gezen Davutoğlu, gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, objektif kurallar koyan bir imar yasası çıkarılması gerektiğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 30 Ekim Cuma günü İzmir Seferihisar açıklarında Ege Denizi'nde meydana gelen deprem sonrasında Bayraklı ilçesinde yıkımın yaşandığı bölgeleri ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında basına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, mütahitleri bağlayan açık, objektif kurallar koyan bir imar yasası koymadan deprem gerçeğiyle yüzleşmemizin çok zor olduğunu ifade etti.

"Deprem gerçeği karşısında siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak omuz omuza vermek zorundayız"

Yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen ve yakınlarına taziyelerini sunarak konuşmasına başlayan Davutoğlu, "Çok büyük bir acı. Türkiye deprem gerçeğiyle yüzleşirken bu acıları hep yaşadık. Bizi teselli eden, bugün burada gördüğüm dayanışma bilincidir. Sayın Valimizden, ilgili yetkililerden bilgi aldım. Tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum. Deprem konusunda gösterilen dayanışma bütün İzmirliler için bir gurur vesilesidir. Ayrıca ülkemizin her köşesinden yardım ekiplerini gördüm. Onlara da tek tek teşekkür ediyorum. Ayda gibi, Elif gibi kızlarımızı o enkazdan çıkaran eller öpülür. Tek bir vatandaşımızın nefesine nefes olan tüm kurtarma ekiplerinin çabalarını takdir ediyorum. Bundan sonra hepimiz deprem gerçeği karşısında siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak omuz omuza vermek zorundayız." dedi.

"İmar bir rant alanı olmaktan çıkarılmalıdır"

Davutoğlu, "Mütahitleri bağlayan açık, objektif kurallar koyan bir imar yasası koymadan deprem gerçeğiyle yüzleşmemiz çok zor. İmar bir rant alanı olmaktan çıkarılmalıdır. Burada birçok bina ayaktayken bazı binalar çökmüşse ciddi bir sorumsuzluk var demektir. Yapılan binalar insanların içerisinde yaşadığı mekânlardır. Bu bağlamda derhal bir imar yasası çıkarılmalıdır. Şehirler bazında da özel imar yasaları çıkarılmalıdır. Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere her bir şehrimiz imar yasaları etrafında yeniden planlanmalıdır. Yoksa bizden sonraki nesiller bizi affetmezler." diye konuştu.


Ahmet Davutoğlu deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu

Ahmet Davutoğlu deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu

Ahmet Davutoğlu deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.