Ahmet Gündoğdu: Karma eğitim mecburiyeti kalksın

Ahmet Gündoğdu: Karma eğitim mecburiyeti kalksın

Eğitimciler Birliği Sendikasının (Eğitim-Bir-Sen) Kızılcahamamda düzenlediği 7. Üniversite Teşkilatları Buluşması programında konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ülkeyi yasaklardan, zararlı alışkanlıklardan kurtarmak ve eğiti

Kız ve erkek liselerinin 75 yıldır varlığını sürdürdüğünü bildiren Gündoğdu, 28 Şubat ile karma eğitim mecburiyetine geçildiğinin altını çizdi. Bunun kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Gündoğdu,  “Karma eğitim mecburiyeti terk edilmelidir. Cumhuriyet tarihinde kız lisesi ve erkek lisesi gibi uygulamalar eğitimimizde yerlerini almıştır. 28 Şubat sürecinin kirli aktörlerinin talimatlarını yerine getirenler, on kişilik biçki dikiş kursuna dahi kızlarımızı kabul etmeyerek bir dayatma başlatmıştır. Bu yasakların bitmesini istiyoruz. Siz doğuda ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasını başlatacaksınız ama o kızların gideceği kız liselerini kapatacaksınız. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

“Devletin bakanlığı buna uyacak”

Turizm ve Otelcilik Liseleri’nde okutulan alkol servisi derslerine de değinen Gündoğdu, “Anayasamız diyor ki, ‘18 yaşından küçükler alkol alamaz, satamaz’. Siz eğitim müfredatında Otelcilik Liselerinde kokteyl hazırlamak için servis yapma dersi koyuyorsunuz. Muğla’da komaya girip ölen gençlerimiz bu stajı yapan gençlerimizdi. O halde devlet görevini yapacak, Anayasası’na uyacak. Devletin Bakanlığı da buna uyacak” diye konuştu.

“Osmanlı bizim ecdadımız”

Gündoğdu, Osmanlıca dersi tartışmaları ile ilgili olarak, “Nasıl oluyorsa Osmanlı’dan ve dinden bahsedilir edilmez bazıları, kırmızı görmüş boğaya dönüyor. Osmanlı bizim ecdadımız. Allah dedelerimizden razı olsun. Savaşta bile ilkeli davranmışlar. Harf inkılabı ile koparılmış olan, köprünün yeniden kurulmasını istiyoruz. ‘Bugün Osmanlıcayı kim öğretecekmiş’ diyorlar. Geçmişte Latinceyi kim öğretecekti, kim vardı? Kimse bu milletin hakkı ile alay etmesin. Kimse Atatürkçülükle geçinmesin. Atatürk’ün Nutku’nu Osmanlı Türkçesi ile yazdığına baksınlar” dedi.

“İslam birliği için öncülük yapmalıyız”

İslam Birliği’nin kurulması için öncülük yapmaları gerektiğini belirten Gündoğdu, “Bu sendikanın temelini şeytanları taşlayarak kurduk. Bizim için ücret, memuriyet ve sendika araçtır. Amaç ile yolculuğu karıştırmadan devam etmeliyiz. Doğuştan gelen evrensel hakların korunması için ter akıtmalıyız. Müslümanız diyorsak, ümmetin dağınıklığına ağıt yakan olmak yerine, İslam birliğini için öncülük yapmalıyız. Kıyamete kadar sürecek olan bu kavgada Müslümanın duracağı yeri bilmesini örgütlenmemiz ile gün yüzüne çıkartacağız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.