Ahmet Türk’ten "belediye borcu" tepkisi

Ahmet Türk’ten "belediye borcu" tepkisi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk,63 milyon borç ile devrettikleri belediyeyi 406 milyon borç ile devraldıklarını,iddia etti. AK Partililer ise borcun Mardin’de yapılan mega projelerden kaynaklandığını savundu.

31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk başkanlığında ilk belediye meclis toplantısı yapıldı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı Türk'ün açılış konuşmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildiği sırada AK Parti grubu adına söz alan AK Parti Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, İstiklal Marşı'nın okunmasını, saygı duruşunda bulunulmasını istediklerini söyledi.

Gündem maddelerinin görüşülmesini sürdüren Türk'e, AK Partili meclis üyeleri de aynı talebi yineledi.

Türk, bunun üzerine, "Başta söyleseydiniz. Bunu şey yapmanın, zora düşürmenin bir anlamı var mı? Belki unuttuk. Ama gerçekten bu bir provokasyondur, başka bir şey değil. Daha önce böyle bir uyarı yapsaydınız belki aklıma gelirdi. Sanki İstiklal Marşı'na karşıymışız gibi getirmeye çalışıyorsunuz, bu yanlıştır. Yoksa her zaman İstiklal Marşı'nı okuruz. Ama bu şekilde davranışın gerçekten hoş değil.” ifadelerini kullandı.

Yeşilli Belediye Başkanı Demir de İstiklal Marşı'nı grup olarak okuyacaklarını söyledi. HDP’li Meclis üyeleri bunun bir öneri olduğunu ileri sürerek, meclis onayına sunulmasını istedi.

AK Partili Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, "Siz kabul etmeseniz bile biz kendi grubumuz adına yaparız. Ama geçer, geçmez, saygı duyarız." dedi.

AK Partili Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin de bunun asla bir provokasyon olmadığını, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın herkesin ortak değeri olduğunu vurguladı.

Bunu üzerine HDP grubu toplantıya ara verilmesi önerisinde bulunarak dışarı çıkmak istedi. Bazı üyelerin toplantı salonundan çıkmaması üzerine HDP grubu da salonda kaldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk'ün, "Bu iki mısranın dışında gerisini okuyabilir misiniz? 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım'…" ifadesi üzerine AK Partili Meclis üyeleri marşın devamını okumaya devam etti.

Türk, "Tamamdır" diyerek, toplantıda diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmesini istedi.

Toplam borç 1 milyar 26 milyon TL

Toplantıda konuşan Türk, kayyumu eleştirerek, “Bugün devir aldığımız büyükşehir belediyesinin borcu 406 milyon lira. 63 milyon borç ile devir ettiğimiz belediyeyi 406 milyon borç ile devir aldık. MARSU’da devir aldığımız borç 620 milyon lira. Yani aklın kabul etmeyeceği bir borçlanmaya gidilmiş. Bunun nasıl yapıldığını gerçekten çözmekte zorlanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanından randevu talep edeceğim ve bu gerçekleri kendisine ileteceğim. Tabii ki kendileri randevu verirlerse…”  diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yapan AK Partili Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Ahmet Türk’ün kayyumu eleştirilerine cevap vererek, borcun Mardin’de yapılan mega projelerden kaynaklandığını söyledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler