Ahmet Yaşar Hocaefendi  son yolculuğuna uğurlandı

Ahmet Yaşar Hocaefendi son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Trabzon'un manevi önderlerinden Ahmet Yaşar Hocaefendi son yolculuğuna uğurlandı.

Ahmet Yaşar (80) Hocaefendinin cenazesi, kent merkezindeki İskenderpaşa Camisi'nde öğle vakti kılının cenaze namazının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına konularak, toprağa verilmek üzere Of ilçesi Ballıca Mahallesi'ne getirildi.

Ahmet Yaşar'ın cenazesi, daha sonra aynı mahalledeki aile mezarlığında toprağa verildi. Yaşar'ın cenazesi, önceki gün vefat edip dün toprağa verilen eşi Hatice Yaşar'ın yanına defnedildi.

Defin işlemi sonrası Yaşar çifti için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Törene, bir gün arayla vefat eden Hatice ve Ahmet Yaşar çiftinin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ahmet Yaşar hoca Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde 12 Şubat'tan bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Cenazeye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve binlerce vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca cenazeye katılmayı çok istediği ancak Ukrayna Devlet Başkanı ile görüşmesi nedeniyle katılamayacağını bildirdiği de vurgulandı.

Ahmet Yaşar Hoca kimdir?

Trabzon'un Of ilçesi Ballıca Köyü'nde 1934 yılında dünyaya gelen Ahmet Yaşar hoca, bölgedeki Süleyman Sula, Süleyman Çıkrık gibi ünlü hocalardan ders aldı. 18 yıl süren eğitimini tamamlayıp icazet alan Ahmet Yaşar, yüzlerce talebe okuttu. Gümüşhaneli Dergahı'na mensup Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden Trabzonlu Hacı Abdurrahman (Beşikçi) Efendi ile 1960 yılında tanışarak Nakşibendi tarikatına katılan Ahmet Yaşar, onun 1972 yılında vefat etmesi üzerine aynı vazifeyi devam ettirdi. (Ömer Adıgüzel- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.