Ahmetli'de Coşkulu Kutlu Doğum Etkinliği

Ahmetli'de Coşkulu Kutlu Doğum Etkinliği

Diyarbakır'ın Ergani İlçesine bağlı Ahmetli Köyünde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği soğuk hava ve yağmura rağmen coşkuyla gerçekleşti.

DİYARBAKIR - Ergani ilçesine bağlık Ahmetli Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi. Ergani'den ve çevre köylerden yoğun bir katılımın olduğu etkinlik saat 13.15'te Fırat Yıldız'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Akabinde Molla Abdülbari Çelik Hoca Kürtçe bir giriş konuşması yaptı. Resullullah'ın (sav) sünnetine bağlılığa değinen Abdulbari Hoca; "Şerefimiz, izzetimiz, onurumuz O'nun çağrısındadır. Bu çağrıya kulak verin" dedi.

 

Abdulbari Çelik Hoca'nın konuşmasını müteakip Cahit Kılıç ve Fırat Yıldız tarafından Kürtçe mevlit okundu. Büyük bir dikkatle dinlenen mevlide katılımcılar salavatlarda iştirak etti.

 

Mevlit'ten sonra sahne alan kız çocukları, birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Akabinde İlahi sanatçısı Bilal, Cahit ve Veysi'nin seslendirdikleri ilahilere katılımcılar nakaratlarda eşlik etti.

 

Etkinlikte Molla Celal Boztaş Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı. Celal Hoca konuşmasında Resulullah'ın (sav) hayatının bizler için örnek olduğuna değindi. "İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbiriniz sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız" hadisini hatırlatan Celal Hoca; "Müslüman erkekler yaşantılarında, ticaretlerinde Resulullah'ı (sav) örnek almalıdır. Bayanlar da Hz Aişe, Hz Zeynep annelerimizi örnek almalıdır. Bizler Resullulah'ın (sav) sünnetine bağlı kaldıkça kimse dinimize, mukaddesatımıza saldırmaya cüret edemez" dedi.

 

Etkinlik saat 15.00'te Molla Kerbela Şanlı Hoca'nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Veysi Buran - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.