AİÇÜ'de Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme toplantısı yapıldı

AİÇÜ'de Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme toplantısı yapıldı

​Uluslararası standartlara sahip bir yükseköğretim kurumu haline gelmek ve kaliteyi belgelendirmek için AİÇÜ “kalite yolculuğu” başladı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlük bünyesinde kurulan Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen toplantı, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut'un başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanları ile idari personeli katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, kalite birim temsilcilerine Kalite Yönetim Sistemi tanıtıldı.

Karabulut, toplantının açılış konuşmasında, Kalite Yönetim Sisteminin üniversite için önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Öğrenci odaklı bir eğitim-öğretim anlayışının yanı sıra tüm çalışanlarımızın memnuniyetini çok önemsiyoruz. Gelişen dünyaya uyum sağlamak ve uluslararası standartlara ulaşmak amacıyla belirleyeceğimiz yeni kalite anlayışımızla, misyon ve vizyonumuzla ön plana çıkmayı hedefliyoruz. Bu nedenle Kalite Koordinatörlüğünün yürüteceği standardizasyon çalışmalarını yakından takip edeceğim. Ayrıca bu süreçte tüm personelimizin de aynı özveriyle çalışacağına şüphem olmadığını belirtmek isterim.”

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreter Müşaviri KYS Eğitmeni ve Baştetkikçisi Arif Gani tarafından, ilgili personele verilen eğitim ile kalite yolculuğuna başlayan üniversite, TS EN ISO 9001 belgesini alarak her alanda kalitesini yükseltmeği hedefliyor. TSE’den sertifikalı birim sorumluları ve tüm çalışanlarıyla işbirliği içerisinde yürütülecek toplam kalite yönetimi çalışmaları, Kalite Koordinatörlüğü tarafından organize edilecektir. (Ömer Adıgüzel - İLKHA) 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.