AİÇÜ’de başarılı akademisyenlere ödül

AİÇÜ’de başarılı akademisyenlere ödül

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde başarılı akademisyenlere, yaptıkları yayınlardan dolayı yayın teşvik ödülü verildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve IC Vakfı tarafından öğretim elemanlarına 4. kez verilen ‘Yayın Teşvik Ödül Töreni’ne Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Telat Yanık, Prof. Dr. Yücel Ünal, Prof. Dr. Kemal Polat, IC Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Törenin açılışında konuşan Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversitede devam eden yapı çalışmaları ve akademik çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Aslan, “Altı yıldan bu yana birçok değişiklik yaptık. Binalar, kurumlar kurulabilir ancak, içerisinde eğitim, araştırma ve çalışma yoksa üretim de yoktur. IC Vakfı desteklerini bu süreç içerisinde hiç bir zaman eksik etmedi. Üniversitemizde 2008’de 3-5 tane olan proje, yayın ve kitap sayısına karşılık bu gün yılda 400'ün üzerinde yayın çıkmaktadır. Bununla beraber birçok üniversiteyi geride bırakmış oluyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Aslan, üniversitelerde bilimsel projelerin artarak devam etmesi gerektiğini ve bu anlamda üniversiteye destek veren İbrahim Çeçen Vakfına ve iş adamı, eğitim gönüllüsü İbrahim Çeçen’e ve ailesine teşekkür ettiğini söyledi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde bir aile gibi çalışıldığını dile getiren IC Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer, yapılan projelere her zaman destek olacaklarını belirterek üniversiteye bir kız yurdu yapacaklarının müjdesini verdi.

Dr. Dinçer,“ Ağrı bizim için pilot bölgedir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yapılacak projelerde sizlere destek olmaya çalışacağız. Üniversitemizi  yapılan çalışmalarla daha iyi yerlere getireceğiz” dedi.

Dr. Meral Dinçer ayrıca vakfın diğer çalışmaları hakkında akademisyenlere bilgi verdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi akademisyenlerinden Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanları makale birincisi Doç. Dr. Adem Ün, Sosyal Bilimler, Eğitim Bilimleri ve Sanat Alanları makale birincisi Yrd. Doç. Dr. Serkan Kapucu,  Kitap alanı birincisi Doç. Dr. Yusuf Çetin, Proje alanı birincisi Yrd. Doç. Dr. Murat Kurt’a üstün başarılarından dolayı plaket verildi.

Program Dr. Meral Dinçer’in Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan’a ve diğer idarecilere vakfın çalışmalarına sundukları katkıdan dolayı plaket vermesiyle sona erdi. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler