Aile hekimleri antibiyotik konusunda bilgilendirildi

Aile hekimleri antibiyotik konusunda bilgilendirildi

Batman’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine yönelik antibiyotik kullanımı ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ildeki aile hekimlerine yönelik "Akılcı Antibiyotik Kullanımı" konulu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya; Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanı Mesil Aksoy, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara, Prof. Dr. Ayper Somer, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bünyamin Sevim, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar ve aile hekimleri katıldı.

Toplantıda şehirler arasındaki antibiyotik kullanımını karşılaştıran Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanı Mesil Aksoy, Batman’da Türkiye ortalamasının üstünde antibiyotik bulunan reçete yazıldığını belirtti.

Batman Türkiye ortalaması üstünde antibiyotik kullanıyor

Türkiye genelinde Akılcı İlaç Kullanımı Dairesinin yapmış olduğu değerlendirmelerde, Batman’da, Güneydoğu Bölgesinde, Türkiye ortalamasının üstünde antibiyotik bulunan reçete yazıldığını belirten Aksoy, yapmış olduğu sunumda, “2011 yılı durum tespitinde ilin yüzde 48.99’lük yüzde ile 6’ncı sırada, 2012’de ise yüzde 47.83’lük yüzde ile 8’inci sıraya düşmüştür. 2016’da yapılan değerlendirmede ise yüzde 40.46’lık yüzde ile 8’inci sıradadır.” dedi.

Aile hekimlerine antibiyotik ile ilgili bilgi veren Aksoy, reçetelerde antibiyotik kullanımına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. 

Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanlığının çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Batman İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve AİK İl Koordinatörü Dr. Bünyamin Sevim, “AİK Dairesi gerçekten çok yoğun bir program içinde. Korkunç bir yük ve tempo içinde olup, Ankara, İstanbul’dan gelip çalışmalarımıza, faaliyetlerimize destek sunmaları bizim için çok değerli, bunun için teşekkür ediyorum. Büyük destek sundukları akılcı ilaç kullanımı, özellikle akılcı antibiyotik kullanımı konusunu artık duymayan hekim arkadaşımız kalmamıştır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.