Aile Hekimleri iş bırakacak

Aile Hekimleri iş bırakacak

Mersin Aile Hekimleri, taleplerinin karşılanması amacıyla 31 Ekim, 27-28 Kasım ve 24-25-26 Aralık tarihlerinde iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

MERSİN - Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER), taleplerinin karşılanması amacıyla, iş bırakma eylemi yapacak. Konuyla ilgili Mersin Tabip Odası’nda bir basın açıklaması düzenlendi.

 

Mersin Tabip Odası ve SES Mersin Şubesi’nin de destek verdiği iş bırakma eylemiyle ilgili MAHDER Başkanı Dr. Gürbüz Şen,  “Aile hekimliği ülkemizin her ilinde ve hatta her ilçesinde keyfiyetle yürütülen uygulamalarla devam etmektedir. Federasyon, İl Dernekleri Sendikalar, TTB yıllardır sahadaki yaşanan sorunları yaptığımız çalıştaylarla ilgili bürokratlara iletmesine rağmen, sonuç hiçbir zaman değişmemiş ve görüşlerimiz dikkate alınmamıştır” diye açıklamalarda bulundu.

 

Açıklamada, geçtiğimiz günlerde anayasa mahkemesi, aile hekimliğinin kamu görevlisi statüsünde olduğunu ve özlük haklarının kanunla düzenlemesi gerektiğini açıkladığını ve aile hekimlerinin izin haklarının yönetmelikle düzenlenmesini hukuksuz bulduğunu ve iptal ettiğine dikkat çekildi.

 

Şen açıklamanın devamında, taleplerini ise şöyle sıraladı; “Biz aile hekimleri ve sağlık çalışanları olarak özlük haklarımızın ilintili tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak anayasa mahkemesinin de belirttiği gibi yasayla düzenlemesini talep ediyoruz. Sokakta şiddet yasasının, birçok kez dillendirilen ve herkesin üzerinde hem fikir olduğu, sağlıkçıya yıpranma payının biran önce çıkarılmasını istiyoruz. Sağlıkta yaşanan birçok sorunun, sevk zinciriyle çözüme kavuşacağına inanıyoruz ve biran önce sevk zincirinin uygulanmaya konmasını talep ediyoruz. Hasta mahremiyetinin, hekimin sır saklama yükümlüğünün, yasalarla güvence altına alınmasını talep ediyoruz. Sağlık personelinin emekliliğinde yaşadığı tüm hak kayıplarının önlenmesini ve yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz.” dedi.

 

Mersin Aile Hekimleri Derneği; 31 Ekim, 27-28 Kasım ve 24-25-26 Aralık tarihlerinde iş bırakma eylemine gideceği belirtildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler