Aile Sosyal Politikalar Bakanı Gaziantep’te

Aile Sosyal Politikalar Bakanı Gaziantep’te

​Gaziantep’e gelen Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Oğuzeli ilçesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi ile Suriye sınırında bulunan Karkamış İlçesinde bulunan üs bölgesindeki askerleri ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Oğuzeli ilçesindeki Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti. Bakan Kaya, daha sonra Suriye sınırında bulunan Karkamış İlçesindeki Şehit Furkan Yayla üs bölgesindeki askerlerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Sabah saatlerinde özel bir uçakla Gaziantep’e gelen Bakan Kaya’yı havalimanında Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekilleri karşıladı.

İlk olarak Oğuzeli ilçesindeki Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret eden Kaya, merkezdeki engelli çocuk ve gençlerle sohbet ederek, onlara hediyeler verdi.

Bakan Kaya, daha sonra beraberindekilerle Karkamış ilçe hudutları içinde yer alan Suriye sınırındaki Soylu Sınır Karakolu'na geçerek askerlerle öğle yemeğinde bir araya gelip, askerlerle öğle yemeği yedi.

5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor tarafından karşılanan Bakan Kaya, üs bölgesindeki görevli askerler ile beraber karavana yedi. Yemek duasını yaptıran Kaya, masasına oturan askerlerle sohbet etti.  Bakan Kaya, yemeğin ardından askerlere hitaben bir konuşma yaptı.

Bakan Kaya, Karkamış ziyaretinin ardından Nizip’te Suriyeli mültecilerin kaldığı konteynere geçti.

İLKHA






































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.