Aile ve diş hekimlerine akılcı antibiyotik eğitimi verildi

Aile ve diş hekimlerine akılcı antibiyotik eğitimi verildi

Gaziantep’te bulunan aile ve diş hekimlerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından akılcı antibiyotik kullanımı konusunda eğitim semineri verildi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından antibiyotik kullanımı konusunda bir farkındalık oluşturmak adına aile ve diş hekimlerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından akılcı antibiyotik kullanımı konusunda eğitim verildi.

Aile ve diş hekimi olmak üzere toplamda 536 hekimin katıldığı eğitimde, Dünya Sağlık Örgütü raporuna değinilerek ilaçların yarısından fazlasının uygun olmayan şekilde reçetelendiği ve hastaların yarısının ilaçlarını doğru kullanmadığına vurgu yapıldı.

Reçetesiz antibiyotik alımının yasaklandığının altı çizilerek doğru endikasyonda doğru antibiyotik seçimi konusunda güncel bilgilere değinildi. İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen oturumlarda ilaç-antibiyotik kullanımı konusunda yer alan tüm paydaş sorunlarına vurgu yapıldı.

Akılcı İlaç Kullanımının sağlanması konusunda farkındalığın oluşturulması ve toplum bilincinin artırılmasında hekim, eczacı,  hemşire, diğer sağlık personeli, hasta, hasta yakını, ilaç sektörü gibi pek çok paydaşa iş düştüğünü belirten Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı ise akılcı antibiyotik kullanımı konusunda istenilen düzeye gelebilmek için çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi.

Yazı, “Türkiye'nin antibiyotik kullanımında dünya geneli ortalamasında üst sıralarda olması ve Gaziantep’in de Türkiye sıralamasında ilk sıralarda yer alması sebebiyle Gaziantep Sağlık Müdürlüğü tarafından akılcı antibiyotik kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak adına çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara bir yenisi eklenerek Gaziantep’te bulunan aile ve diş hekimlerine yönelik akılcı antibiyotik eğitimi düzenlendi.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.